Behandelingen

Behandelingen

Geneeskundig praktijk met een holistische kijk op uw gezondheid

Welkom bij Praktijk MonCare, mijn naam is Monique en in de praktijk staat u als cliënt voorop. De praktijk werk practice based en volgens de 5 natuurgerichte principes. Neem gerust contact met me op als u twijfelt welke behandeling het best bij uw klachten past.

 

AtlasProfilax®

Bij een groot deel van de mensen blijkt dat de atlas gekanteld of geroteerd staat. Hierdoor is er sprake van een vernauwing in de opening van de schedel naar de wervelkolom, waardoor er te veel druk ontstaat op bijvoorbeeld:

  • Bloedvaten
  • Lymfevaten
  • Hersenzenuw en andere zenuwen
  • Energiebanen
  • Ruggenmerg
  • Hersenvocht (druk kan te hoog worden)

Cupping therapie/massage

Cupping therapie is afkomstig uit de Oosterse geneeswijze die werd toegepast door sjamanen en “genezers” en is al duizenden jaren oud. Cupping is een diepwerkende massage d.m.v. cups die bewegend over de huid worden gebruikt of vastgezet worden op blokkades. Door de cups met warme olie over de huid te bewegen stimuleert het de meridianen, maakt verklevingen los, voert afvalstoffen en vocht af, ontspant spieren, blokkades en maakt het bindweefsel los. 

EMB Bloedtest

Het meest eenvoudige antwoord is: ’meten is weten.’ Ben je moe, heb je weinig energie, heb je slaapproblemen, last van je darmen, kun je je slecht concentreren of vergeet je van alles…? Heb je al van alles geprobeerd maar niet kunnen ontdekken wat de oorzaak is. Of heb je altijd al willen weten of je tekorten hebt aan bepaalde vitaminen en/of mineralen? Heb je helemaal geen klachten maar wil je gewoon een lichamelijke APK-keuring, dan kan dit natuurlijk ook.

Orthomoleculaire Adviezen

De orthomoleculaire geneeskunde, ook wel orthomoleculaire therapie genoemd, streeft ernaar om de gezondheid te bevorderen. In de orthomoleculaire geneeskunde gaan we ervan uit dat de meeste ziekten en klachten kunnen worden genezen en worden voorkomen door het lichaam de juiste hoeveelheden voedingsstoffen te geven.

Voetreflex therapie

Reflextherapie, of segmenttherapie, is een bijzondere vorm van hand- of voetmassage en is gebaseerd op de wetenschap dat bepaalde punten op handen en voeten corresponderen met de organen in het lichaam en via energiekanalen, zones of meridianen daarmee verbonden zijn. Wanneer er ziekte of een gebrek aan evenwicht is in het lichaam, wordt het energiekanaal geblokkeerd, de reflextherapie heft deze blokkades op zodat de energie weer vrij kan stromen en het natuurlijke evenwicht in het lichaam wordt hersteld.

Therapeutische diepe buik massage

Een buikmassage of interne orgaan massage werkt met Chi, ‘de levensenergie’, die stroomt door de interne kanalen van het lichaam, door de bloedvaten, het zenuwstelsel en het lymfesysteem. Deze kanalen concentreren zich in de buik die als het centrale controlecentrum fungeert.

Reiki behandeling

Reiki is rond 1900 herontdekt door de Japanner Dr. Mikao Usui en is een therapie, waarbij met behulp van onze handen energieoverdracht plaatsvindt door middel van handoplegging via onze handen stroomt de helende energie, die we Reiki noemen.

Reiki inwijdingen

Reiki is een Japans woord en betekent letterlijk ”universele levensenergie” Reiki is rond 1900 herontdekt door de japanner Dr. Mikao Usui en is een therapie, waarbij met behulp van onze handen energieoverdracht plaatsvindt d.m.v handoplegging via onze handen stroomt de helende energie, die we Reiki noemen.

Ervaringen van klanten

Super fijn geholpen! Ik had last van verschillende klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, druk op de ogen en vastzittende kaken. Door de atlasprofilax behandeling zijn deze klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen!

Jo├źlle Dorst

Toegankelijke en prettige praktijk, Monique weet waar ze het over heeft en weet zeker de pijnpunten te vinden! Ze heeft bij mij een atlascorrectie uitgevoerd waarbij ik direct voelde dat de problemen bij schouders en nek waren verlicht. Dankjewel Monique!

Jolanda

Ik heb een atlas correctie gedaan, waardoor ik veel minder klachten heb. En om daarna terug te komen voor de massages is fijn!! Ik hoop dat je nog vele mensen blij kan maken, die net als ik echt een ander leven hebben gekregen door de atlas correctie!

F.T. van Gurp

Sinds mijn atlas recht staat veel minder pijn. Nu nog nabehandelingen, maar gaat steeds beter. Monique ik ben blij dat ik jou heb leren kennen, je bent een kanjer.

C. Huige

Er hangt een fijne relaxte sfeer in praktijk Moncare. Monique is zeer toegewijde, vakkundige en veelzijdige vrouw, ook weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en luistert goed naar je.

Nathalie Mol

Vriendelijke deskundige dame! Luistert echt, goede communicatie en hele goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Cynthia Bakker

Monique luistert naar je klachten en helpt je er ook van af. Nu zes weken geleden een atlas profilax gehad en er zijn al heel wat klachten verdwenen of verminderd. Geen scheefstand meer in mijn bekken. Draag ook geen steunzolen meer in mijn vrije tijd.

Corina Quist

Monique heeft mij enorm geholpen toen ik een atlasprofilax behandeling kreeg van haar, mijn reuma klachten en pijntjes zijn verdwenen. ook van de massages heb ik veel profijt gehad, m'n lichaam is weer soepel en losjes. een aanrader dus!

Bianca Eckhardt

Heel fijn ontvangen. Zo goed geholpen ook toen ik na de behandeling nog vragen had. TOP!

Brenda Hermes

Heel bijzondere ervaring. Al 30 jaar last van pijn in mijn onderrug en last van brandende voeten. Dit zo goed als weg. Ook belangrijk dat Monique echt de tijd voor je neemt! Zeker proberen.... het is de moeite waard!

Ilona Krijger

Pijn in mijn nek en schouder was niet uit te houden. Behandeling gehad en eerst alsof ik door de auto was aangereden zo voelde het nu toch weer bijna pijnloos in nek en schouder. Ik blijf onder behandeling zodat me lijf weer aanvoelt zoals het hoort.

Jolanda Sandhovel

Een fijne Praktijk. Ik ga er regelmatig langs om alle blokkades weg te laten halen zodat je weer soepel kunt bewegen. Zo heb ik een keer veel last en pijn in mijn arm gehad. Ws een tennisarm. Na een paar behandelingen bleef de pijn weg.

Ineke Koppejan

Alvorens de behandeling vind een uitgebreid intakegesprek plaats. Ze zorgt voor rust en ontspanning.

Ashley

Monique is heel vakbekwaam , luistert heel goed naar jouw klachten en gaat heel gericht te werk. Jaren last gehad van rug en hoofdpijn maar na de atlascorrectie geen klachten meer. Ik draag sindsdien ook geen steunzolen meer. Heel veel dank Monique!

Hassan Mouloudi

Bij Monique een atlasprofilax ondergaan en diverse massages. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik sta weer meer rechtop en hoewel ik er nog niet helemaal ben, heb ik er vertrouwen in.

Irene

Eindelijk iemand gevonden die weet hoe alle blokkades weg te halen in je lichaam. je merkt het gelijk als je voor een behandeling geweest bent. Zeer kundig, vertrouwd, en een goeie behandeling.

Cornelia Siwabessy

Monique is een heel vakkundig, fijn persoon waar je je goed gehoord voelt! Mijn klachten zijn een stuk verminderd na de atlasbehandeling 4 maanden terug, echt bijzonder!

Mirjam Kallemein