Orthomoleculaire Adviezen

Orthomoleculaire Adviezen

Orthomoleculaire Adviezen

De orthomoleculaire geneeskunde, ook wel orthomoleculaire therapie genoemd, streeft ernaar om de gezondheid te bevorderen. In de orthomoleculaire geneeskunde gaan we ervan uit dat de meeste ziekten en klachten kunnen worden genezen en worden voorkomen door het lichaam de juiste hoeveelheden voedingsstoffen te geven.

Geschiedenis Orthomoleculair

De Griekse arts Hippocrates deed rond het jaar 300 voor Christus al de uitspraak: ‘Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.’ Orthomoleculair komt uit het Grieks. Orthos betekent : ‘juist, gezond, recht’. En Moleculair betekent: moleculen. Kort gezegd betekent orthomoleculair dus ‘gezonde moleculen’. Het principe daarvan is dat je voeding gebruikt als medicijn.

Een gezond lichaam

De orthomoleculaire geneeskunde, ook wel orthomoleculaire therapie genoemd, streeft ernaar om de gezondheid te bevorderen. In de orthomoleculaire geneeskunde gaan we ervan uit dat de meeste ziekten en klachten kunnen worden genezen en worden voorkomen door het lichaam de juiste hoeveelheden voedingsstoffen te geven.

Het uitgangspunt bij orthomoleculaire geneeskunde is dat het lichaam wordt voorzien van alle juiste hoeveelheden aan voedingsstoffen. Denk hierbij aan vitaminen, mineralen, maar ook aminozuren en de juiste vetten. Sommige van deze voedingsstoffen zijn essentieel, omdat het lichaam deze voedingsstoffen zelf niet of nauwelijks kan aanmaken. Deze voedingsstoffen moeten we dus halen uit onze voeding. Er worden uitsluitend natuurlijke stoffen gebruikt in de orthomoleculaire geneeskunde. Daarom wordt het ook wel ‘natuurgeneeskunde’ genoemd.

Regulier advies versus orthomoleculair advies

Er zit een groot verschil tussen reguliere gezondheidsadviezen en orthomoleculaire adviezen. Bijvoorbeeld: Als je een keer ziek bent en naar de huisarts gaat dan krijg je negen van de tien keer een medicijn of een pijnstiller voorgeschreven: Een snelle oplossing voor de klacht of de pijn. Maar vaak is dit niet de oplossing voor het daadwerkelijke probleem.

Ik als orthomoleculair adviseur kijk op een andere manier naar de situatie: Waar komt de pijn vandaan, waarom heb je deze klacht en hoe kun je voorkomen dat deze klacht blijft of weer terug komt. Een orthomoleculair advies is dan ook nooit maar één advies, maar vaak een heel behandelplan met een dieetadvies, leefstijladvies en soms ook supplementen.

Voeding

In de orthomoleculaire geneeskunde onderzoekt en beoordeelt men constant de relatie tussen voeding en gezondheid. Dit betekent dat de orthomoleculaire geneeskunde meegaat met de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken. Een ander groot verschil is de hoeveelheid die je zou moeten eten. De hoeveelheden voedingsstoffen die we nodig hebben liggen in de orthomoleculaire geneeskunde een stuk hoger dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden die door het voedingscentrum worden geadviseerd. Honger lijden is geen onderdeel van de orthomoleculaire geneeskunde.

Een holistische kijk op voeding

Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar geslacht en leeftijd, maar ook in hoeverre je lichaam in staat is om deze voedingsstoffen goed op te nemen. Werken je darmen goed, welke klachten heb je en welke medicatie gebruik je?

Orthomoleculair advies bestaat altijd uit een combinatie van verschillende leefstijladviezen. Zo geef ik voedingsadviezen, maar bijvoorbeeld ook adviezen met betrekking tot bewegen, slapen en ontspannen.

In de reguliere geneeskunde gaat men er vaak vanuit dat er in de voeding voldoende voedingsstoffen zitten om gezond te blijven. De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat we met de huidige westerse voeding (wat veelal bewerkt is) vaak niet voldoende voedingsstoffen kunnen binnenkrijgen voor een optimale gezondheid.

Daarnaast kunnen bepaalde voedingsstoffen niet door het lichaam zelf aangemaakt worden en zitten niet voldoende in je dagelijkse voeding. Een goed voorbeeld hiervan is vitamine D, omega 3 en magnesium. Deze worden dan ook vaak aangevuld via supplementen en zijn onderdeel van de 6 basis supplementen die je eigenlijk altijd nodig hebt.

Ervaringen van klanten

Monique heeft mij enorm geholpen toen ik een atlasprofilax behandeling kreeg van haar, mijn reuma klachten en pijntjes zijn verdwenen. ook van de massages heb ik veel profijt gehad, m'n lichaam is weer soepel en losjes. een aanrader dus!

Bianca Eckhardt

Monique is heel vakbekwaam , luistert heel goed naar jouw klachten en gaat heel gericht te werk. Jaren last gehad van rug en hoofdpijn maar na de atlascorrectie geen klachten meer. Ik draag sindsdien ook geen steunzolen meer. Heel veel dank Monique!

Hassan Mouloudi

Een fijne Praktijk. Ik ga er regelmatig langs om alle blokkades weg te laten halen zodat je weer soepel kunt bewegen. Zo heb ik een keer veel last en pijn in mijn arm gehad. Ws een tennisarm. Na een paar behandelingen bleef de pijn weg.

Ineke Koppejan

Monique luistert naar je klachten en helpt je er ook van af. Nu zes weken geleden een atlas profilax gehad en er zijn al heel wat klachten verdwenen of verminderd. Geen scheefstand meer in mijn bekken. Draag ook geen steunzolen meer in mijn vrije tijd.

Corina Quist

Bij Monique een atlasprofilax ondergaan en diverse massages. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik sta weer meer rechtop en hoewel ik er nog niet helemaal ben, heb ik er vertrouwen in.

Irene

Super fijn geholpen! Ik had last van verschillende klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, druk op de ogen en vastzittende kaken. Door de atlasprofilax behandeling zijn deze klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen!

Joƫlle Dorst

Eindelijk iemand gevonden die weet hoe alle blokkades weg te halen in je lichaam. je merkt het gelijk als je voor een behandeling geweest bent. Zeer kundig, vertrouwd, en een goeie behandeling.

Cornelia Siwabessy

Pijn in mijn nek en schouder was niet uit te houden. Behandeling gehad en eerst alsof ik door de auto was aangereden zo voelde het nu toch weer bijna pijnloos in nek en schouder. Ik blijf onder behandeling zodat me lijf weer aanvoelt zoals het hoort.

Jolanda Sandhovel

Alvorens de behandeling vind een uitgebreid intakegesprek plaats. Ze zorgt voor rust en ontspanning.

Ashley

Ik heb een atlas correctie gedaan, waardoor ik veel minder klachten heb. En om daarna terug te komen voor de massages is fijn!! Ik hoop dat je nog vele mensen blij kan maken, die net als ik echt een ander leven hebben gekregen door de atlas correctie!

F.T. van Gurp

Er hangt een fijne relaxte sfeer in praktijk Moncare. Monique is zeer toegewijde, vakkundige en veelzijdige vrouw, ook weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en luistert goed naar je.

Nathalie Mol

Monique is een heel vakkundig, fijn persoon waar je je goed gehoord voelt! Mijn klachten zijn een stuk verminderd na de atlasbehandeling 4 maanden terug, echt bijzonder!

Mirjam Kallemein

Toegankelijke en prettige praktijk, Monique weet waar ze het over heeft en weet zeker de pijnpunten te vinden! Ze heeft bij mij een atlascorrectie uitgevoerd waarbij ik direct voelde dat de problemen bij schouders en nek waren verlicht. Dankjewel Monique!

Jolanda

Sinds mijn atlas recht staat veel minder pijn. Nu nog nabehandelingen, maar gaat steeds beter. Monique ik ben blij dat ik jou heb leren kennen, je bent een kanjer.

C. Huige

Heel bijzondere ervaring. Al 30 jaar last van pijn in mijn onderrug en last van brandende voeten. Dit zo goed als weg. Ook belangrijk dat Monique echt de tijd voor je neemt! Zeker proberen.... het is de moeite waard!

Ilona Krijger

Vriendelijke deskundige dame! Luistert echt, goede communicatie en hele goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Cynthia Bakker

Heel fijn ontvangen. Zo goed geholpen ook toen ik na de behandeling nog vragen had. TOP!

Brenda Hermes