AtlasPROfilax®

AtlasPROfilax®

AtlasPROfilax® een neuromusculaire behandeling

Bij een groot deel van de mensen blijkt dat de atlas gekanteld of geroteerd staat. Hierdoor is er sprake van een vernauwing in de opening van de schedel naar de wervelkolom, waardoor er te veel druk ontstaat op bijvoorbeeld:

 • Bloedvaten
 • Lymfevaten
 • Hersenzenuw en andere zenuwen
 • Energiebanen
 • Ruggenmerg
 • Hersenvocht (druk kan te hoog worden)

Door de scheefstand van de atlas worden de andere nekwervels ook in een scheefstand geduwd, waardoor de bloedtoevoer naar de hersenen verstoord wordt  Met als gevolg, te weinig bloed- en zuurstoftoevoer naar de hersenen, die daardoor niet optimaal kunnen functioneren, waardoor er een verstoorde prikkeloverdracht kan ontstaan naar het lichaam. Door de scheefstand van de wervels staan ook de zenuwknopen in de nek onder spanning waardoor de prikkel overdracht naar de hersenen is verstoord, dit kan depressies en andere psychische stoornissen veroorzaken.(onderzoeken door M Sickesz, grondlegster van de Orthomanuele therapie)

Lichamelijke klachten geroteerde of gekantelde atlas

 • Hoofdpijn / migraine en duizeligheid;
 • Pijnlijke en/of een stijve nek;
 • Whiplash;
 • Pijnlijke en/of stijve schouders, pijn tussen de schouderbladen;
 • Zware moeie armen, soms met tintelingen en/ of krachtverlies;
 • Rugklachten;
 • Hernia, zowel in nek als rug;
 • Zware moeie benen, soms met uitstraling;
 • Onrustige benen, kramp in benen of voeten;
 • Aangezichtspijn;
 • Slecht slapen;
 • Problemen met geheugen of concentratie;
 • Algehele onrust in het lichaam (niet lang stil kunnen zitten etc.)
 • Kaak problemen. 

AtlasProfilax® methode

Tussen 1993 en 1996 heeft de Zwitser Rene Claudius Schümperli de atlasProfilax® methode ontwikkeld. Deze behandeling zorgt ervoor dat de atlas in de meest optimale positie voor het lichaam draait, waardoor het lichaam de gelegenheid krijgt om zich te gaan herstellen van problemen zoals boven omschreven.

Het lichaam wordt wakker en na verloop van tijd wordt de algehele conditie beter en het immuunsysteem, de hormoonhuishouding en de mentale gemoedstoestand komen meer in balans.

Erkende Atlasprof®

De methode kan alleen veilig en precies worden uitgevoerd door een erkende Atlasprof® die getraind is door de Atlas academy® in Zwitserland. Praktijk MonCare is een erkende Atlasprof®. 

Ervaringen van klanten

Er hangt een fijne relaxte sfeer in praktijk Moncare. Monique is zeer toegewijde, vakkundige en veelzijdige vrouw, ook weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en luistert goed naar je.

Nathalie Mol

Heel fijn ontvangen. Zo goed geholpen ook toen ik na de behandeling nog vragen had. TOP!

Brenda Hermes

Monique luistert naar je klachten en helpt je er ook van af. Nu zes weken geleden een atlas profilax gehad en er zijn al heel wat klachten verdwenen of verminderd. Geen scheefstand meer in mijn bekken. Draag ook geen steunzolen meer in mijn vrije tijd.

Corina Quist

Heel bijzondere ervaring. Al 30 jaar last van pijn in mijn onderrug en last van brandende voeten. Dit zo goed als weg. Ook belangrijk dat Monique echt de tijd voor je neemt! Zeker proberen.... het is de moeite waard!

Ilona Krijger

Een fijne Praktijk. Ik ga er regelmatig langs om alle blokkades weg te laten halen zodat je weer soepel kunt bewegen. Zo heb ik een keer veel last en pijn in mijn arm gehad. Ws een tennisarm. Na een paar behandelingen bleef de pijn weg.

Ineke Koppejan

Monique is heel vakbekwaam , luistert heel goed naar jouw klachten en gaat heel gericht te werk. Jaren last gehad van rug en hoofdpijn maar na de atlascorrectie geen klachten meer. Ik draag sindsdien ook geen steunzolen meer. Heel veel dank Monique!

Hassan Mouloudi

Eindelijk iemand gevonden die weet hoe alle blokkades weg te halen in je lichaam. je merkt het gelijk als je voor een behandeling geweest bent. Zeer kundig, vertrouwd, en een goeie behandeling.

Cornelia Siwabessy

Pijn in mijn nek en schouder was niet uit te houden. Behandeling gehad en eerst alsof ik door de auto was aangereden zo voelde het nu toch weer bijna pijnloos in nek en schouder. Ik blijf onder behandeling zodat me lijf weer aanvoelt zoals het hoort.

Jolanda Sandhovel

Sinds mijn atlas recht staat veel minder pijn. Nu nog nabehandelingen, maar gaat steeds beter. Monique ik ben blij dat ik jou heb leren kennen, je bent een kanjer.

C. Huige

Bij Monique een atlasprofilax ondergaan en diverse massages. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik sta weer meer rechtop en hoewel ik er nog niet helemaal ben, heb ik er vertrouwen in.

Irene

Toegankelijke en prettige praktijk, Monique weet waar ze het over heeft en weet zeker de pijnpunten te vinden! Ze heeft bij mij een atlascorrectie uitgevoerd waarbij ik direct voelde dat de problemen bij schouders en nek waren verlicht. Dankjewel Monique!

Jolanda

Alvorens de behandeling vind een uitgebreid intakegesprek plaats. Ze zorgt voor rust en ontspanning.

Ashley

Ik heb een atlas correctie gedaan, waardoor ik veel minder klachten heb. En om daarna terug te komen voor de massages is fijn!! Ik hoop dat je nog vele mensen blij kan maken, die net als ik echt een ander leven hebben gekregen door de atlas correctie!

F.T. van Gurp

Vriendelijke deskundige dame! Luistert echt, goede communicatie en hele goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Cynthia Bakker

Monique is een heel vakkundig, fijn persoon waar je je goed gehoord voelt! Mijn klachten zijn een stuk verminderd na de atlasbehandeling 4 maanden terug, echt bijzonder!

Mirjam Kallemein

Super fijn geholpen! Ik had last van verschillende klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, druk op de ogen en vastzittende kaken. Door de atlasprofilax behandeling zijn deze klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen!

Joëlle Dorst

Monique heeft mij enorm geholpen toen ik een atlasprofilax behandeling kreeg van haar, mijn reuma klachten en pijntjes zijn verdwenen. ook van de massages heb ik veel profijt gehad, m'n lichaam is weer soepel en losjes. een aanrader dus!

Bianca Eckhardt