Therapeutische diepe buik massage

Therapeutische diepe buik massage

Therapeutische diepe buik massage

Een buikmassage of interne orgaan massage werkt met Chi, ‘de levensenergie’, die stroomt door de interne kanalen van het lichaam, door de bloedvaten, het zenuwstelsel en het lymfesysteem. Deze kanalen concentreren zich in de buik die als het centrale controlecentrum fungeert.

Buikkwalen

Spanning, zorgen en stress stapelen zich op en worden zelden afgevoerd. Deze verstoringen veroorzaken fysieke verstrengelingen en knopen van de zenuwen, bloedvaten en lymfeklieren. Het resultaat is een geleidelijke obstructie van energiecirculatie die tot een ongekend aantal kwalen kan leiden zoals, maar niet alleen beperkt tot, spijsverteringsproblemen, constipatie, opgeblazen gevoel, slapeloosheid, lichamelijke vervuiling, slechte huidkwaliteit en het onvermogen tot gewichtsverlies.

Ontwikkeling van energieblokkades

Taoïsten uit het oude China ontdekten reeds eeuwen geleden dat een mens geregeld energieblokkades ontwikkelt in de interne organen. Wanneer de energiestroom in de organen geblokkeerd raakt slaan ze ongezonde energie op, die dan doorstroomt naar andere lichaamsdelen. Dit uit zich vervolgens weer in ziekte of negatieve emoties. Zo ontstaat er een cyclus van stress en negativiteit. Bovendien leiden de energieblokkades tot de vorming van een soort knopen en obstructies, die zich vastzetten in de buikstreek en die de stroom van chi (energie) doen ophopen.

Ontwikkeling diepe buikmassage

De oude Taoïsten realiseerden zich dat negatieve emoties tot ernstige gezondheidsklachten kan leiden die zowel ons fysieke als geestelijke functioneren kan verzwakken. Ze wisten reeds dat iedere emotie een uiting van energie is, en dat bepaalde emoties de oorzaak konden zijn van veel fysieke klachten. Bovendien ontdekten ze dat iedere emotie verbonden is met een bepaald orgaan. Zo is bijvoorbeeld een knoop in de maag verbonden aan de emoties piekeren, de negatieve emotie die in de maag en de milt huist.

Verder stelden ze vast dat deze klachten verholpen konden worden door zich te ontdoen van onderliggende toxines en negatieve krachten. Deze kennis leidde tot de ontwikkeling van de diepe buikmassage. De massage zuivert het lichaam van ziekmakende emoties en afvalstoffen, en excessieve hitte of hitte deficiënties die tot insufficiënte organen leiden.

Invloed van onze gehaaste levensstijl

Door onze gehaaste levensstijl, fastfood, snelle auto’s, etc. ontwikkelen we geestelijke en lichamelijke spanning. Bovenmatig negatieve gedachten kunnen tot fysieke toxines leiden die ook het immuunsysteem aantasten. Wanneer we dit alles combineren, creëren we toxines in het lichaam die vaak onopgemerkt blijven door onze hectische manier van leven. De toxines ondermijnen onze gezondheid en zijn een voedingsbodem voor ziektes. Sommige toxines vereisen van het lichaam de aanmaak van nieuwe verdedigingscellen en antistoffen om deze toxines te lijf te gaan.

Wat doet een buikmassage

Als voedsel in de darmen vast zit, gaat het schimmelen. Deze substantie produceert giftig gas,dat door de darmwand direct in het bloed terechtkomt. Via het bloed komt het gif in de interne organen en de klieren terecht en zelfs in de hersenen! Ditzelfde gaat op voor de longen en het inademen van vuile lucht. In de Chinese geneeskunde is het verwante orgaan van de Longen de Huid. Het belangrijkste reinigende orgaan is de lever. De uitscheidingskanalen omvatten de darmen, de nieren, de huid, de longen, en het lymfesysteem.

Een buikmassage simuleert deze systemen om optimaal te functioneren en helpt het lichaam tegen ziektekiemen om een goede gezondheid te behouden.

Voor wie is een buikmassage geschikt?

De meeste mensen hebben wel eens ervaren hoe het voelt wanneer hun Chi is geblokkeerd. Zuigelingen ervaren geblokkeerde Chi als krampen. Kinderen ervaren geblokkeerde Chi als ziekte of buikpijn. Tieners hebben vaak veel toxines en negatieve emoties door hormoonschommelingen en/of slechte eetgewoonten, die zich dan manifesteren als acne. Iedere volwassene die last heeft van spanning of zorgen en zich niet kan losmaken van deze negativiteit heeft baat bij een buikmassage. Een buikmassage is voor iedereen geschikt maar voor bepaalde klachten zeker aan te raden denk aan:

  • Slechte stoelgang

  • Stress

  • Niet goed in je vel zitten, rusteloos, emotioneel

  • Lage rugklachten

  • Buikpijn- of menstruatie problemen

  • Blaas problemen

Ervaringen van klanten

Ik heb een atlas correctie gedaan, waardoor ik veel minder klachten heb. En om daarna terug te komen voor de massages is fijn!! Ik hoop dat je nog vele mensen blij kan maken, die net als ik echt een ander leven hebben gekregen door de atlas correctie!

F.T. van Gurp

Bij Monique een atlasprofilax ondergaan en diverse massages. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik sta weer meer rechtop en hoewel ik er nog niet helemaal ben, heb ik er vertrouwen in.

Irene

Er hangt een fijne relaxte sfeer in praktijk Moncare. Monique is zeer toegewijde, vakkundige en veelzijdige vrouw, ook weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en luistert goed naar je.

Nathalie Mol

Monique luistert naar je klachten en helpt je er ook van af. Nu zes weken geleden een atlas profilax gehad en er zijn al heel wat klachten verdwenen of verminderd. Geen scheefstand meer in mijn bekken. Draag ook geen steunzolen meer in mijn vrije tijd.

Corina Quist

Alvorens de behandeling vind een uitgebreid intakegesprek plaats. Ze zorgt voor rust en ontspanning.

Ashley

Een fijne Praktijk. Ik ga er regelmatig langs om alle blokkades weg te laten halen zodat je weer soepel kunt bewegen. Zo heb ik een keer veel last en pijn in mijn arm gehad. Ws een tennisarm. Na een paar behandelingen bleef de pijn weg.

Ineke Koppejan

Vriendelijke deskundige dame! Luistert echt, goede communicatie en hele goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Cynthia Bakker

Eindelijk iemand gevonden die weet hoe alle blokkades weg te halen in je lichaam. je merkt het gelijk als je voor een behandeling geweest bent. Zeer kundig, vertrouwd, en een goeie behandeling.

Cornelia Siwabessy

Super fijn geholpen! Ik had last van verschillende klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, druk op de ogen en vastzittende kaken. Door de atlasprofilax behandeling zijn deze klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen!

Joƫlle Dorst

Heel fijn ontvangen. Zo goed geholpen ook toen ik na de behandeling nog vragen had. TOP!

Brenda Hermes

Monique is heel vakbekwaam , luistert heel goed naar jouw klachten en gaat heel gericht te werk. Jaren last gehad van rug en hoofdpijn maar na de atlascorrectie geen klachten meer. Ik draag sindsdien ook geen steunzolen meer. Heel veel dank Monique!

Hassan Mouloudi

Sinds mijn atlas recht staat veel minder pijn. Nu nog nabehandelingen, maar gaat steeds beter. Monique ik ben blij dat ik jou heb leren kennen, je bent een kanjer.

C. Huige

Monique heeft mij enorm geholpen toen ik een atlasprofilax behandeling kreeg van haar, mijn reuma klachten en pijntjes zijn verdwenen. ook van de massages heb ik veel profijt gehad, m'n lichaam is weer soepel en losjes. een aanrader dus!

Bianca Eckhardt

Toegankelijke en prettige praktijk, Monique weet waar ze het over heeft en weet zeker de pijnpunten te vinden! Ze heeft bij mij een atlascorrectie uitgevoerd waarbij ik direct voelde dat de problemen bij schouders en nek waren verlicht. Dankjewel Monique!

Jolanda

Heel bijzondere ervaring. Al 30 jaar last van pijn in mijn onderrug en last van brandende voeten. Dit zo goed als weg. Ook belangrijk dat Monique echt de tijd voor je neemt! Zeker proberen.... het is de moeite waard!

Ilona Krijger

Monique is een heel vakkundig, fijn persoon waar je je goed gehoord voelt! Mijn klachten zijn een stuk verminderd na de atlasbehandeling 4 maanden terug, echt bijzonder!

Mirjam Kallemein

Pijn in mijn nek en schouder was niet uit te houden. Behandeling gehad en eerst alsof ik door de auto was aangereden zo voelde het nu toch weer bijna pijnloos in nek en schouder. Ik blijf onder behandeling zodat me lijf weer aanvoelt zoals het hoort.

Jolanda Sandhovel