Voetreflex therapie

Voetreflex therapie

Voetreflex therapie

Reflextherapie, of segmenttherapie, is een bijzondere vorm van hand- of voetmassage en is gebaseerd op de wetenschap dat bepaalde punten op handen en voeten corresponderen met de organen in het lichaam en via energiekanalen, zones of meridianen daarmee verbonden zijn. Wanneer er ziekte of een gebrek aan evenwicht is in het lichaam, wordt het energiekanaal geblokkeerd, de reflextherapie heft deze blokkades op zodat de energie weer vrij kan stromen en het natuurlijke evenwicht in het lichaam wordt hersteld.

Tijd voor je voeten

Zoveel tijd we besteden aan de verzorging van ons gezicht, zo weinig aandacht hebben we voor onze voeten. Vooral in de winter krijgen ze het, weggestopt in dikke sokken, zwaar te verduren. Dat terwijl je voeten letterlijk en figuurlijk aan de basis liggen van je gezondheid. Door je voeten op de juiste manier aan te raken activeer je namelijk het zelfhelende vermogen van je hele lichaam.

Reflextherapie of segmenttherapie is een bijzondere vorm van hand- of voetmassage en is gebaseerd op de wetenschap dat bepaalde punten op handen en voeten corresponderen met de organen in het lichaam en via energiekanalen, zones of meridianen daarmee verbonden zijn. Wanneer er ziekte of een gebrek aan evenwicht is in het lichaam, wordt het energiekanaal geblokkeerd, de reflextherapie heft deze blokkades op zodat de energie weer vrij kan stromen en het natuurlijke evenwicht in het lichaam wordt hersteld.

Werking en effecten

Wat er nu precies gebeurt wanneer de voet wordt gemasseerd is niet helemaal bekend, maar het is gebleken dat het een zeer positieve invloed op het zenuwstelsel en de bloedsomloop heeft. Wanneer de bloedcirculatie beter wordt heeft dat weer een positief effect op het transport van voedingsstoffen naar de weefsels (cellen) en het afvoeren van afvalstoffen.

Ophoping van chemische stofjes

Een voet bevat meer dan 7.000 zenuwuiteinden, deze zenuwen lopen via je benen omhoog en maken verbinding met andere zenuwen in je lichaam. Als er een disbalans is in het lichaam, ontstaan er ophopingen van chemische stofjes rondom de zenuwuiteinden in de corresponderende zone op de voeten. Met behulp van voetreflexologie is het mogelijk deze chemische stofjes op een zachte manier af te voeren. Ze worden gefilterd door je nieren en via urine uitgescheiden waardoor de balans wordt hersteld, daarom is het dan ook heel belangrijk om genoeg water te drinken na een massage. 

Reflextherapie en Reiki

Reiki is een natuurlijke geneeswijze waarbij universele levensenergie wordt doorgegeven door handoplegging. Iedereen heeft deze universele levensenergie, want deze krijg je met de geboorte mee. Reiki is een bijzondere waardevolle toevoeging voor de voetreflextherapie, omdat de kwaliteit van de aanraking en de energiestroom van therapeut naar cliënt wordt verbeterd en versterkt.

Wanneer masseer je de voeten niet?

  • Grote spataderen rond de enkels;
  • Verrekkingen en verstuikingen;
  • Botbreuken;
  • Bot- en gewrichtsblessures;
  • Huidinfecties of beschadigde huid, blauwe plekken;
  • Snijwonden

Voetreflexologie is geen goed idee als

  • Je in het eerste trimester van je zwangerschap zit. In deze periode nestelt de foetus zich in de baarmoeder en dat is een proces dat je op geen enkele manier wilt onderbreken of beïnvloeden. 
  • Je een orgaantransplantatie hebt ondergaan. Wacht minstens 6 maanden tot je lichaam het nieuwe orgaan heeft geaccepteerd en vraag toestemming aan de arts. 
  • Het raadplegen van een arts is sowieso zinvol als er sprake is van diabetes type 2, lymfeklierkanker, hemofilie en afwisselend een hoge en lage bloeddruk. 

Ervaringen van klanten

Monique is heel vakbekwaam , luistert heel goed naar jouw klachten en gaat heel gericht te werk. Jaren last gehad van rug en hoofdpijn maar na de atlascorrectie geen klachten meer. Ik draag sindsdien ook geen steunzolen meer. Heel veel dank Monique!

Hassan Mouloudi

Monique luistert naar je klachten en helpt je er ook van af. Nu zes weken geleden een atlas profilax gehad en er zijn al heel wat klachten verdwenen of verminderd. Geen scheefstand meer in mijn bekken. Draag ook geen steunzolen meer in mijn vrije tijd.

Corina Quist

Monique is een heel vakkundig, fijn persoon waar je je goed gehoord voelt! Mijn klachten zijn een stuk verminderd na de atlasbehandeling 4 maanden terug, echt bijzonder!

Mirjam Kallemein

Pijn in mijn nek en schouder was niet uit te houden. Behandeling gehad en eerst alsof ik door de auto was aangereden zo voelde het nu toch weer bijna pijnloos in nek en schouder. Ik blijf onder behandeling zodat me lijf weer aanvoelt zoals het hoort.

Jolanda Sandhovel

Heel fijn ontvangen. Zo goed geholpen ook toen ik na de behandeling nog vragen had. TOP!

Brenda Hermes

Toegankelijke en prettige praktijk, Monique weet waar ze het over heeft en weet zeker de pijnpunten te vinden! Ze heeft bij mij een atlascorrectie uitgevoerd waarbij ik direct voelde dat de problemen bij schouders en nek waren verlicht. Dankjewel Monique!

Jolanda

Een fijne Praktijk. Ik ga er regelmatig langs om alle blokkades weg te laten halen zodat je weer soepel kunt bewegen. Zo heb ik een keer veel last en pijn in mijn arm gehad. Ws een tennisarm. Na een paar behandelingen bleef de pijn weg.

Ineke Koppejan

Heel bijzondere ervaring. Al 30 jaar last van pijn in mijn onderrug en last van brandende voeten. Dit zo goed als weg. Ook belangrijk dat Monique echt de tijd voor je neemt! Zeker proberen.... het is de moeite waard!

Ilona Krijger

Eindelijk iemand gevonden die weet hoe alle blokkades weg te halen in je lichaam. je merkt het gelijk als je voor een behandeling geweest bent. Zeer kundig, vertrouwd, en een goeie behandeling.

Cornelia Siwabessy

Alvorens de behandeling vind een uitgebreid intakegesprek plaats. Ze zorgt voor rust en ontspanning.

Ashley

Vriendelijke deskundige dame! Luistert echt, goede communicatie en hele goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Cynthia Bakker

Bij Monique een atlasprofilax ondergaan en diverse massages. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik sta weer meer rechtop en hoewel ik er nog niet helemaal ben, heb ik er vertrouwen in.

Irene

Sinds mijn atlas recht staat veel minder pijn. Nu nog nabehandelingen, maar gaat steeds beter. Monique ik ben blij dat ik jou heb leren kennen, je bent een kanjer.

C. Huige

Super fijn geholpen! Ik had last van verschillende klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, druk op de ogen en vastzittende kaken. Door de atlasprofilax behandeling zijn deze klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen!

Joƫlle Dorst

Ik heb een atlas correctie gedaan, waardoor ik veel minder klachten heb. En om daarna terug te komen voor de massages is fijn!! Ik hoop dat je nog vele mensen blij kan maken, die net als ik echt een ander leven hebben gekregen door de atlas correctie!

F.T. van Gurp

Monique heeft mij enorm geholpen toen ik een atlasprofilax behandeling kreeg van haar, mijn reuma klachten en pijntjes zijn verdwenen. ook van de massages heb ik veel profijt gehad, m'n lichaam is weer soepel en losjes. een aanrader dus!

Bianca Eckhardt

Er hangt een fijne relaxte sfeer in praktijk Moncare. Monique is zeer toegewijde, vakkundige en veelzijdige vrouw, ook weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en luistert goed naar je.

Nathalie Mol