Reiki behandeling

Reiki behandeling

Therapeutische Reiki behandeling

Reiki is rond 1900 herontdekt door de Japanner Dr. Mikao Usui en is een therapie, waarbij met behulp van onze handen energieoverdracht plaatsvindt door middel van handoplegging via onze handen stroomt de helende energie, die we Reiki noemen.

Energiekanalen

In ons lichaam bevinden zich energiekanalen, die in de loop der jaren ernstig geblokkeerd kunnen raken. Meestal heeft dat na verloop van tijd directe gevolgen voor ons welzijn en onze gezondheid. Omdat ons lichaam zelfgenezende eigenschappen heeft, die door het geven van Reiki gestimuleerd worden, kunnen deze blokkades opgeheven worden. 

Universele energie

Reiki is een vorm van werken met universele energie. In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen. Handoplegging dus. Degene die de hand oplegt, maakt niet iemand beter, maar fungeert alleen als doorgeefluik. Het is de ontvanger van deze energie die, zij het onbewust, het werk verricht. Dit werk houdt in dat lichaam en geest weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen. De optredende bijwerkingen hiervan zijn dat de kwalen, ontstaan door disharmonie, verminderen of zelfs verdwijnen. Doordat het lichaam lekker in z’n vel gaat zitten zal het emotionele lichaam zich ook beter gaan voelen. Andersom werkt het ook, als je emotionele lichaam zich goed voelt dan zul je lijfelijke lichaam dat ook doen. En zo zitten we weer in een opwaartse spiraal. Hierdoor treedt er een positieve verandering op niet alleen in jezelf, maar ook bij alles wat je doet. En dit heeft weer zijn uitwerking op je hele omgeving.

Reiki is voor iedereen

Ieder mens heeft de kracht in zich deze energie te gebruiken en te geven. Ga maar na waar je handen naar toe gaan als een kleuter gevallen is: naar de pijnlijke plek. Je hoeft hier geen kennis van zaken te hebben: dit is een aangeboren gave en ieder levend wezen bezit deze gave. Wat je in het liefdesgevoel voor de kleuter onbewust doet, doe je bij een behandeling met Reiki bewust.

Mikao Usui

Mikao Usui gaf de Japanse naam aan universele levensenergie. Niet om iets nieuws te creëren, maar om uitdrukking te geven aan de vorm waarin hij deze universele levensenergie aan de wereld wilde presenteren. Ook hij kende de andere aloude en cultuurbepaalde omschrijvingen van deze energie: zoals bv. Ki, Chi, Prana, Kundalini, Yin/Yang, Life Force. De toepassing van universele energie van Mikao Usui vind je terug in de vorm the Usui System of Reiki Healing, een heel methode die je kunt herkennen door de vormen waarin het wordt toegepast: handoplegging, afstandsbehandelingen met gebruikmaking van symbolen, inwijdingen in de verschillende graden (1e, 2e en de Mastergraad). Wat Reiki of de universele levensenergie is, valt niet of nauwelijks te verklaren.

Werking Reiki

Reiki werkt bevrijdend, ontgift het lichaam en geest en kan ook uitstekend worden toegepast bij verwondingen, breuken en brandwonden. Reiki ondersteunt op krachtige, natuurlijke wijze het proces van genezing bij verkoudheid, griep, keel- en oorpijn, nekklachten, ontstekingen etc. Het is tevens een uitstekende behandelmethode bij chronische ziekten, depressiviteit, emotionele problemen en vermoeidheid/ burn-out. Reiki ontspant het lichaam en geest en zorgt voor meer balans tussen lichaam en geest. Lichamelijke klachten kunnen korte tijd erger worden voordat het beter gaat.

Ervaringen van klanten

Vriendelijke deskundige dame! Luistert echt, goede communicatie en hele goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Cynthia Bakker

Alvorens de behandeling vind een uitgebreid intakegesprek plaats. Ze zorgt voor rust en ontspanning.

Ashley

Pijn in mijn nek en schouder was niet uit te houden. Behandeling gehad en eerst alsof ik door de auto was aangereden zo voelde het nu toch weer bijna pijnloos in nek en schouder. Ik blijf onder behandeling zodat me lijf weer aanvoelt zoals het hoort.

Jolanda Sandhovel

Monique luistert naar je klachten en helpt je er ook van af. Nu zes weken geleden een atlas profilax gehad en er zijn al heel wat klachten verdwenen of verminderd. Geen scheefstand meer in mijn bekken. Draag ook geen steunzolen meer in mijn vrije tijd.

Corina Quist

Sinds mijn atlas recht staat veel minder pijn. Nu nog nabehandelingen, maar gaat steeds beter. Monique ik ben blij dat ik jou heb leren kennen, je bent een kanjer.

C. Huige

Bij Monique een atlasprofilax ondergaan en diverse massages. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik sta weer meer rechtop en hoewel ik er nog niet helemaal ben, heb ik er vertrouwen in.

Irene

Monique is een heel vakkundig, fijn persoon waar je je goed gehoord voelt! Mijn klachten zijn een stuk verminderd na de atlasbehandeling 4 maanden terug, echt bijzonder!

Mirjam Kallemein

Monique heeft mij enorm geholpen toen ik een atlasprofilax behandeling kreeg van haar, mijn reuma klachten en pijntjes zijn verdwenen. ook van de massages heb ik veel profijt gehad, m'n lichaam is weer soepel en losjes. een aanrader dus!

Bianca Eckhardt

Eindelijk iemand gevonden die weet hoe alle blokkades weg te halen in je lichaam. je merkt het gelijk als je voor een behandeling geweest bent. Zeer kundig, vertrouwd, en een goeie behandeling.

Cornelia Siwabessy

Monique is heel vakbekwaam , luistert heel goed naar jouw klachten en gaat heel gericht te werk. Jaren last gehad van rug en hoofdpijn maar na de atlascorrectie geen klachten meer. Ik draag sindsdien ook geen steunzolen meer. Heel veel dank Monique!

Hassan Mouloudi

Heel bijzondere ervaring. Al 30 jaar last van pijn in mijn onderrug en last van brandende voeten. Dit zo goed als weg. Ook belangrijk dat Monique echt de tijd voor je neemt! Zeker proberen.... het is de moeite waard!

Ilona Krijger

Heel fijn ontvangen. Zo goed geholpen ook toen ik na de behandeling nog vragen had. TOP!

Brenda Hermes

Toegankelijke en prettige praktijk, Monique weet waar ze het over heeft en weet zeker de pijnpunten te vinden! Ze heeft bij mij een atlascorrectie uitgevoerd waarbij ik direct voelde dat de problemen bij schouders en nek waren verlicht. Dankjewel Monique!

Jolanda

Super fijn geholpen! Ik had last van verschillende klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, druk op de ogen en vastzittende kaken. Door de atlasprofilax behandeling zijn deze klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen!

Joƫlle Dorst

Er hangt een fijne relaxte sfeer in praktijk Moncare. Monique is zeer toegewijde, vakkundige en veelzijdige vrouw, ook weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en luistert goed naar je.

Nathalie Mol

Ik heb een atlas correctie gedaan, waardoor ik veel minder klachten heb. En om daarna terug te komen voor de massages is fijn!! Ik hoop dat je nog vele mensen blij kan maken, die net als ik echt een ander leven hebben gekregen door de atlas correctie!

F.T. van Gurp

Een fijne Praktijk. Ik ga er regelmatig langs om alle blokkades weg te laten halen zodat je weer soepel kunt bewegen. Zo heb ik een keer veel last en pijn in mijn arm gehad. Ws een tennisarm. Na een paar behandelingen bleef de pijn weg.

Ineke Koppejan