Praktijk MonCare

Praktijk MonCare

Praktijk MonCare

In 2010 heb ik Praktijk MonCare opgericht en de eerste 5 jaar combineerde ik mijn werk als BIG-geregistreerd verpleegkundige met mijn praktijk, maar sinds november 2015 ben ik fulltime aan de slag gegaan in de praktijk. Dankzij mijn vele opleidingen kan ik u een totaalpakket aanbieden waarbij ik u van begin tot eind kan begeleiden bij het oplossen of verminderen van uw klachten. Op een persoonlijke, vakkundige en toegewijde manier!

De Praktijk bied behandelingen aan zoals de atlasProfilax® methode, Energetische Morfologische Bloedtest, Orthomoleculair advies dmv voeding en of supplementen,  voetreflextherapie, diepe buikmassage, reiki of op psychisch vlak d.m.v. een luisterend oor, counseling en advies en ik neem ruimschoots de tijd om u deskundig te behandelen.

 

De 5 natuurgerichte principes

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik volgens de vijf natuurgerichte principes. Dit houdt in dat ik u op een holistische manier benader. Ik doorloop eerst de vijf principes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche voordat ik een diagnose stel en een behandelmethode voorstel. Hierbij ga ik er vanuit dat energie de basis vormt voor het functioneren van het menselijk lichaam en dat alle principes onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. 

Energie

Zonder voldoende energie in ons lichaam kunnen wij niet tot herstel komen. Alles om ons heen is energie. Er is grofstoffelijke energie waaruit ons lichaam bestaat en er is fijnstoffelijke energie, alles wat niet direct zichtbaar is. Dit zijn bijvoorbeeld energiebanen in ons lichaam zoals meridianen, aura’s en chakra’s.

Het één heeft invloed op het ander en is daardoor ook niet van elkaar los te koppelen. Als er ergens een blokkade optreedt, kun je dit voelen. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in vermoeidheid, ziekte, depressies en andere emotionele en fysieke blokkades. 

Bij een AtlasPROfilax® behandeling wordt de atlas weer teruggezet op zijn natuurlijke positie, waarbij alleen de spieren rond de schedelrand worden gemasseerd. Er wordt dus niets gemanipuleerd of geforceerd. Hierdoor is de opening tussen de schedel en de ruggengraat weer optimaal waardoor het lichaam weer energie krijgt. De bloedbaan, zenuwstelsel, en energiebanen krijgen weer alle ruimte.

Met Reiki activeer ik de grofstoffelijke en de fijnstoffelijke energieën in het lichaam waardoor dit weer kan stromen en ons energie geven.

Kortom met verschillende methodes en mijn heldervoelendheid en helderwetendheid kan ik weer energie en balans in lichaam en geest brengen.

Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel wordt gestuurd door onze hersenen en geeft prikkels door naar de rest van ons lichaam. Het is het communicatiesysteem van ons lichaam.

Dit systeem kan verstoord zijn door ingrijpende gebeurtenissen op zowel emotioneel als fysiek niveau. Dit kan zich uiten in burn-out, oververmoeidheid of juist heel druk zijn en daar ook duidelijk last van hebben, men raakt steeds verder weg van zichzelf.

Met Reiki kan ik direct werken op het zenuwstelsel en de hersenen om deze weer in balans te brengen. Met AtlasPROfilax® wordt het zenuwstelsel direct beïnvloed, doordat de hersenfunctie verbetert (door verbeterde bloedtoevoer) en het zenuwstelsel beter aanstuurt. Ook met coaching krijgt men inzicht in de patronen van de mogelijke verstoring, waardoor herstel weer mogelijk is.

Drainage

Het lichaam dient zich regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast. Alles wat we meemaken wordt opgeslagen in ons lichaam, in ons celgeheugen. Zowel positieve als negatieve gebeurtenissen. Geestelijke ballast wordt gevormd door negatieve herinneringen, weggestopte emoties, traumatische gebeurtenissen etc.

Doordat ik op zielniveau en celniveau werk worden de emotionele en fysieke gifstoffen uit het lichaam verwijderd. Dit is van zeer groot belang voor ons welbevinden en onze gezondheid.

Tijdens een Reiki behandeling ga ik naar een (oude) blokkade, deze wordt verwijderd door de betere doorstroming van energie. Hierdoor verdwijnt de blokkade op celniveau. Ook werkt de reiki diep op in emoties zoals verdriet, woede, angst en onzekerheid, waardoor het lichaam deze kan loslaten.

Een AtlasPROfilax® behandeling kan het lichaam aanzetten tot ontgiften op verschillende niveaus. Ook op fysiek gebied werk ik diep in op de organen (d.m.v. van verschillende massagetechnieken) waardoor ze zich kunnen reinigen van ballast. Het doel is dat men zich vrij voelt, open, gezond in het hier en nu, zonder allerlei geestelijke en lichamelijke ballast.

Voeding

Een goede voeding zorgt voor een evenwicht zowel geestelijk als lichamelijk. Als een lichaam ongezonde voeding krijgt kan dat op termijn resulteren in ziektes.

Als je niet lekker in je vel zit ben je soms geneigd om je emoties “weg te eten” door te snoepen en overmatig voedsel tot je te nemen. Hierdoor voel je je dan weer schuldig en slecht en kom je in een vicieuze cirkel terecht. Ook belemmerende overtuigingen, overlevingsstrategieën, oordelen en verwachtingspatronen kunnen bijdragen aan een ongezonde geestelijke voeding. Door je bewust te worden van je patronen en deze te veranderen door positieve overtuigingen, zullen deze bijdragen om je weer geestelijk en lichamelijk gezond te voelen.

Ik gebruik daarbij verschillende gesprekstechnieken uit de psychiatrie waardoor je jezelf weer terug kunt vinden en meer geluk en levensvreugde kunt ervaren. In sommige gevallen adviseer ik bepaalde celzouten,  voedingssupplementen en/of het weglaten van bepaalde voedingsmiddelen. 

Psyche

Door het bewust worden van de samenwerking tussen lichaam en geest, kunnen storende levenspatronen worden herkaderd. Als je je bewust bent van je patronen en blokkades heb je ze in feite al voor het grootste gedeelte opgelost. Vaak blijven dezelfde patronen zich herhalen totdat je inzicht hebt in het geheel.

Tijdens de behandelingen probeer ik deze patronen in kaart te brengen, zodat je inzicht krijgt in je situatie en reik ik je handvatten aan om deze patronen doorbreken. Ook door karmische banden te verbreken kom je los van patronen en belemmerende overtuigingen die je hebt overgenomen van bijvoorbeeld ouders, partners etc.

Door middel van gesprekken, luisteren en een spiegel voor te houden leert de cliënt te reflecteren waardoor er meer inzicht komt in eigen handelen. Door reiki komt een betere stroming van je energie waardoor er meer evenwicht tussen geest en lichaam komt. 

Het uiteindelijke doel is elke keer weer om naar je Bron te komen en te leven vanuit vreugde en je innerlijke kracht!

Ervaringen van klanten

Heel fijn ontvangen. Zo goed geholpen ook toen ik na de behandeling nog vragen had. TOP!

Brenda Hermes

Super fijn geholpen! Ik had last van verschillende klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, druk op de ogen en vastzittende kaken. Door de atlasprofilax behandeling zijn deze klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen!

Joƫlle Dorst

Monique is heel vakbekwaam , luistert heel goed naar jouw klachten en gaat heel gericht te werk. Jaren last gehad van rug en hoofdpijn maar na de atlascorrectie geen klachten meer. Ik draag sindsdien ook geen steunzolen meer. Heel veel dank Monique!

Hassan Mouloudi

Een fijne Praktijk. Ik ga er regelmatig langs om alle blokkades weg te laten halen zodat je weer soepel kunt bewegen. Zo heb ik een keer veel last en pijn in mijn arm gehad. Ws een tennisarm. Na een paar behandelingen bleef de pijn weg.

Ineke Koppejan

Monique is een heel vakkundig, fijn persoon waar je je goed gehoord voelt! Mijn klachten zijn een stuk verminderd na de atlasbehandeling 4 maanden terug, echt bijzonder!

Mirjam Kallemein

Pijn in mijn nek en schouder was niet uit te houden. Behandeling gehad en eerst alsof ik door de auto was aangereden zo voelde het nu toch weer bijna pijnloos in nek en schouder. Ik blijf onder behandeling zodat me lijf weer aanvoelt zoals het hoort.

Jolanda Sandhovel

Eindelijk iemand gevonden die weet hoe alle blokkades weg te halen in je lichaam. je merkt het gelijk als je voor een behandeling geweest bent. Zeer kundig, vertrouwd, en een goeie behandeling.

Cornelia Siwabessy

Bij Monique een atlasprofilax ondergaan en diverse massages. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik sta weer meer rechtop en hoewel ik er nog niet helemaal ben, heb ik er vertrouwen in.

Irene

Monique heeft mij enorm geholpen toen ik een atlasprofilax behandeling kreeg van haar, mijn reuma klachten en pijntjes zijn verdwenen. ook van de massages heb ik veel profijt gehad, m'n lichaam is weer soepel en losjes. een aanrader dus!

Bianca Eckhardt

Heel bijzondere ervaring. Al 30 jaar last van pijn in mijn onderrug en last van brandende voeten. Dit zo goed als weg. Ook belangrijk dat Monique echt de tijd voor je neemt! Zeker proberen.... het is de moeite waard!

Ilona Krijger

Monique luistert naar je klachten en helpt je er ook van af. Nu zes weken geleden een atlas profilax gehad en er zijn al heel wat klachten verdwenen of verminderd. Geen scheefstand meer in mijn bekken. Draag ook geen steunzolen meer in mijn vrije tijd.

Corina Quist

Vriendelijke deskundige dame! Luistert echt, goede communicatie en hele goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Cynthia Bakker

Alvorens de behandeling vind een uitgebreid intakegesprek plaats. Ze zorgt voor rust en ontspanning.

Ashley

Toegankelijke en prettige praktijk, Monique weet waar ze het over heeft en weet zeker de pijnpunten te vinden! Ze heeft bij mij een atlascorrectie uitgevoerd waarbij ik direct voelde dat de problemen bij schouders en nek waren verlicht. Dankjewel Monique!

Jolanda

Ik heb een atlas correctie gedaan, waardoor ik veel minder klachten heb. En om daarna terug te komen voor de massages is fijn!! Ik hoop dat je nog vele mensen blij kan maken, die net als ik echt een ander leven hebben gekregen door de atlas correctie!

F.T. van Gurp

Sinds mijn atlas recht staat veel minder pijn. Nu nog nabehandelingen, maar gaat steeds beter. Monique ik ben blij dat ik jou heb leren kennen, je bent een kanjer.

C. Huige

Er hangt een fijne relaxte sfeer in praktijk Moncare. Monique is zeer toegewijde, vakkundige en veelzijdige vrouw, ook weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en luistert goed naar je.

Nathalie Mol