Therapeutische Vunkuwa Massage

Wat komt van de aarde zal jou koesteren en tot leven brengen

Vunkuwa vindt zijn oorsprong in 10.000 jaar oude technieken van healing en natuurlijke geneeswijzen. Reeds van oudsher werd een grote diversiteit aan genezende methoden gebruikt. Veel van deze wijsheid werd van generatie op generatie doorgegeven en de diep gewortelde traditie van natuurlijke genezing werd zo door de eeuwen heen gevoed.

De schoonheid van Vunkuwa Afrikaanse Massage ligt in de eenvoud en de toepassing er van, deze natuurlijke massage therapie is een intensive krachtige massage en geeft de essentie van welzijn.
Carol Mathebula erfde deze gave van aanraking van haar groot – grootmoeder en heeft deze kunst van aanraking doorgegeven aan mij zodat je in Zeeland kan genieten van een Vunkuwa massage

Relax met de Vunkuwa behandeling:

Dompel jezelf onder in de essentie van Afrikaanse natuurlijke remedies. De behandelingen zullen je welzijn herstellen en voeden, stress en spanning verminderen, rugpijn en stijfheid wegnemen, hoofdpijn en migraine handelbaar maken. De behandeling wordt toegepast met de rijkdom van Afrikaanse massageoliën en geven je de rijke aroma’s van de bergen en valleien van Afrika.
Planten, helende technieken, verbondenheid en spiritualiteit. Dat zijn de onderdelen van de holistische Afrikaanse massage Vunkuwa.

De voeten.

Je arme, verwaarloosde voeten zijn het meest voorkomende verwaarloosde deel van het lichaam voor de meeste mensen. De gemiddelde persoon loopt het equivalent van drie keer rond de aarde in een mensenleven. Dat is enorme slijtage van de 26 beenderen, 33 gewrichten en meer dan 100 pezen, ligamenten en spieren die deel van de voet.53 procent van de respondenten melden een pijn aan de voeten zo ernstig dat het hen belemmerde in hun dagelijks functioneren.

De meeste mensen besteden niet zoveel zorg aan hun voeten. Uitzondering zijn vrouwen die regelmatig pedicures ondergaan. Veel mensen denken dat pijn aan de voeten deel uitmaakt van het verouderingsproces en functioneren en lopen met pijn aan de voeten.

De lichaamstemperatuur, de warmte en de koude….

Warmte en koude zijn willekeurige krachten van de natuur. Als twee objecten in contact met een verschillende interne energieniveau (temperatuur) dan verliest het object energie aan het object met een lagere temperatuur. Dit is een feit. Onze interne energie is beïnvloed door de omgeving en we moeten alles doen om het evenwicht te houden. Het vermijden van energieverlies begint met de aandacht voor de warmtegeneratoren in ons lichaam.

Warmte is verspreid via onze circulaire systeem en aangemaakt door voeten, organen, hersenen en spieren. Wanneer warmteopwekking uit balans is, dan zijn we kwetsbaar voor ziekte. Hier kan Vunkuwa massage het verschil maken. We helpen het lichaam dat zijn evenwicht verloren heeft door verschillende technieken toe te passen die opwarmen of afkoelen.

Net zoals de temperatuur te hoog kan zijn, is ook te koud mogelijk. Hier doen we het nodige door de warmte of koude te verhogen of te verlagen en totaal welzijn mogelijk te maken.

De masseusse zorgt er voor dat zij zelf ontspannen is voordat de behandeling wordt gegeven. Bij een Vunkuwa massage is een goede ademhaling van groot belang zowel voor de masseusse als haar client. Hierdoor maak je energie vrij en het helpt eveneens om te ontgiften. Door je te richten op de ademhaling kan het contact met je cliënt zich bovendien verdiepen. Schudden, oprekken en balanceren worden toegepast op voeten, benen, billen, heupen, rug, nek, schouder en hoofd. Het lichaam wordt in een ontspannende fase gebracht dit stadium is van groot belang voordat we overstappen naar de tweede fase van de massage. Warme voeten weergeven een ontspannen toestand weer van het lichaam, echter bij koude voeten duidt dit nog op te veel spanning, dus geen goede doorstroming van je energie!

Het tweede gedeelte van de massage bestaat uit de opwarming van de spieren door middel van verschillende handgrepen. Met stevige handgrepen op de achterzijde van het lichaam wordt de massage vervolgd, door krachtig, diep waar nodig, met warme handen, knokkels, onderarm/ elleboog, duim of vingertoppen, liefdevol en zorgzaam wordt de massage voortgezet. Er wordt geprobeerd zoveel mogelijk blokkades op te heffen, zodat de energie overal goed door kan gaan stromen.