Diepe Buik Massage

Een buikmassage of interne orgaan massage werkt met Chi, ‘de levensenergie’

Diepe Buik Massage
Een buikmassage of interne orgaan massage  werkt met Chi, ‘de levensenergie’, die stroomt door de interne kanalen van het lichaam, door de bloedvaten, het zenuwstelsel en het lymfesysteem.
Deze kanalen concentreren zich in de buik die als het centrale controlecentrum fungeert.

Spanning, zorgen, en stress van de dag, maand of jaar stapelen zich op en worden zelden afgevoerd. Deze verstoringen veroorzaken fysieke verstrengelingen en knopen van de zenuwen, bloedvaten, en lymfeklieren. Het resultaat is een geleidelijke  obstructie van energie circulatie die tot een ongekend aantal kwalen kan leiden zoals, maar niet alleen beperkt tot, spijsverteringsproblemen, constipatie, opgeblazen gevoel, slapeloosheid, lichamelijke vervuiling, slechte huidkwaliteit en het onvermogen tot gewichtsverlies.

Taoïsten uit het oude China ontdekten reeds eeuwen geleden dat een mens geregeld energieblokkades ontwikkelt in de interne organen. Wanneer de energiestroom in de organen geblokkeerd raakt slaan ze ongezonde energie op, die dan doorstroomt naar andere lichaamsdelen. Dit uit zich vervolgens weer in ziekte of negatieve emoties. Zo ontstaat er een cyclus van stress en negativiteit. Bovendien leiden de energieblokkades tot de vorming van een soort knopen en obstructies, die zich vastzetten in de buikstreek en die de stroom van chi (energie) doen ophopen.

De oude Taoïsten realiseerden zich dat negatieve emoties tot ernstige gezondheidsklachten kan leiden die zowel ons fysieke als geestelijke functioneren kan verzwakken. Ze wisten reeds dat iedere emotie een uiting van energie is, en dat bepaalde emoties de oorzaak konden zijn van veel fysieke klachten. Bovendien ontdekten ze dat iedere emotie verbonden is met een bepaald orgaan. Zo is bvb. een knoop in de maag verbonden aan de emoties piekeren, de negatieve emotie die in de maag en de milt huist.

Verder stelden ze vast dat deze klachten verholpen konden worden door zich te ontdoen van onderliggende toxines en negatieve krachten. Deze kennis leidde tot de ontwikkeling van de diepe buik massage. De massage  zuivert het lichaam van ziekmakende emoties en afvalstoffen, en excessieve hitte of hitte deficiencies die tot insufficiënte organen leiden.

Door onze gehaaste levensstijl , fastfood, snelle auto’s, etc. ontwikkelen we geestelijke en lichamelijke spanning.Bovenmatig negatieve gedachten kunnen  tot fysieke toxines  leiden die ook het immuunsysteem aantasten. Wanneer wij dit alles combineren, creëren wij toxines in het lichaam die vaak onopgemerkt blijven door onze hectische manier van leven.
De toxines ondermijnen onze gezondheid en zijn een voedingsbodem voor ziektes. Sommige toxines vereisen van het lichaam de aanmaak van nieuwe verdedigingscellen en antistoffen om deze toxines te lijf te gaan.

Als  voedsel in de darmen vast zit, gaat het schimmelen. Deze substantie produceert giftig gas, dat door de darmwand direct in het bloed terechtkomt. Via het bloed komt het gif in de interne organen en de klieren terecht en zelfs in de hersenen!!
Ditzelfde gaat op voor de longen en het inademen van vuile lucht. In de Chinese geneeskunde is het verwante orgaan van de Longen de Huid.

Het belangrijkste reinigende orgaan is de lever. De uitscheidingskanalen omvatten de darmen, de nieren, de huid, de longen, en het lymfesysteem. Een buikmassage simuleert deze systemen om optimaal te functioneren en helpt het lichaam tegen ziektekiemen om een goede gezondheid te behouden.

Voor wie is een buikmassage geschikt:
De meeste mensen hebben wel eens ervaren hoe het voelt wanneer hun Chi is geblokkeerd. Zuigelingen ervaren geblokkeerde Chi als krampen. Kinderen ervaren geblokkeerde Chi als ziekte of buikpijn. Tieners hebben vaak veel toxines en negatieve emoties door hormoonschommelingen en/of slechte eetgewoonten, die zich dan manifesteren als acne. Iedere volwassene die last heeft van spanning of zorgen en zich niet kan losmaken van deze negativiteit heeft baat bij een buikmassage
Een buikmassage is voor iedereen geschikt maar voor bepaalde klachten zeker aan te raden denk aan:

  • Slechte stoelgang

  • Stress

  • Niet goed in je vel zitten, rusteloos, emotioneel

  • Lage rugklachten

  • Buikpijn/ menstruatie problemen

  • Blaas problemen