Whiplash

Whiplash

Whiplash

Een whiplash is een letsel aan nek en/of rug ten gevolge van een ongeval of andere plotselinge gebeurtenis waarbij het hoofd krachtig voor of achteruit bewogen wordt. Een Whiplash is een complexe aandoening die veel verschillende klachten kan geven, maar is nog steeds een onbegrepen klacht voor veel artsen.

Wat is een whiplash

Een whiplash is een letsel aan nek en/of rug ten gevolge van een ongeval of andere plotselinge gebeurtenis waarbij het hoofd krachtig voor of achteruit bewogen wordt. Een Whiplash is een complexe aandoening die veel verschillende klachten kan geven, maar is nog steeds een onbegrepen klacht voor veel artsen.

Door de heftige beweging van het hoofd tijden een ongeval, aanrijding of andere heftige gebeurtenis krijgt de nek en dus ook de atlas (eerste nekwervel) een behoorlijke klap te verwerken, hierdoor ontstaan er meerdere trauma’s in de nek.

Vanuit de complementaire geneeskunde wordt gewezen op het belang van een hoog cervicale gebied (schedel, atlas 1e wervel en axis 2e wervel) dat met name bij whiplash klachten een belangrijke rol speelt. Door de klap kunnen zenuwbanen beschadigd zijn, de bloedtoevoer naar de hersenen vermindert (door rotatie atlas en scheefstand nekwervels) en beschadigingen aan het zachte weefsel en structuren in de nek.

Klachten whiplash

Er zijn vele klachten die per persoon kunnen verschillen onderstaande klachten worden regelmatig benoemd Vaak voorkomend zijn:

  • Stijve nek met bewegingsbeperking;
  • Pijnlijke nek met uitstraling naar achterhoofd, schouders en/of armen;
  • Hoofdpijn, vaak in het achterhoofd, maar soms ook uitstralend naar het voorhoofd.

Minder vaak voorkomende klachten zijn:

  • Duizeligheid, misselijkheid en moeheid;
  • Hersenschade en hersendisfunctie;
  • Problemen met zien en horen (oorsuizen);
  • Geheugenproblemen;
  • Last van geluiden of lichtflitsen;
  • Overprikkeling van het zenuwstelsel. 

Wat is AtlasPROfilax®?

Het gebied rond hoogste nekwervel, C1, ook wel de atlas genoemd, krijgt in de reguliere geneeskunde nauwelijks aandacht, en is grotendeels een onbegrepen gebied. Zelfs in de radiologie is men weinig vertrouwd met het gebied rondom de atlas.

AtlasPROfilax® is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt. Hierbij worden met name de verschillende korte spiergroepen behandeld die direct onder de schedel liggen en het gebied rondom de atlas inclusief het hoofd in positie houden.

AtlasPROfilax® behandeling whiplash

Bij een whiplash is het gehele gebied rondom de eerste wervel (atlas) in een stress toestand geraakt en verdraaid, inclusief de zenuw van de 1e nekwervel en het bindweefsel. Tijdens de AtlasPROfilax® behandeling wordt dit hele gebied rondom de C0, C1 en C2 gereset, dit gebeurt in een behandeling en geeft meestal onmiddellijke verlichting.

Tijdens de AtlasPROfilax® behandeling wordt er niet gemanipuleerd of gekraakt waardoor deze methode volkomen ongevaarlijk is. Wereldwijd zijn er reeds meer dan 2 miljoen mensen behandeld. De AtlasPROfilax® behandeling is een neuromusculaire massage, die niet voor iedereen pijnloos zal zijn. 

Ervaringen van klanten

Een fijne Praktijk. Ik ga er regelmatig langs om alle blokkades weg te laten halen zodat je weer soepel kunt bewegen. Zo heb ik een keer veel last en pijn in mijn arm gehad. Ws een tennisarm. Na een paar behandelingen bleef de pijn weg.

Ineke Koppejan

Monique is een heel vakkundig, fijn persoon waar je je goed gehoord voelt! Mijn klachten zijn een stuk verminderd na de atlasbehandeling 4 maanden terug, echt bijzonder!

Mirjam Kallemein

Heel fijn ontvangen. Zo goed geholpen ook toen ik na de behandeling nog vragen had. TOP!

Brenda Hermes

Ik heb een atlas correctie gedaan, waardoor ik veel minder klachten heb. En om daarna terug te komen voor de massages is fijn!! Ik hoop dat je nog vele mensen blij kan maken, die net als ik echt een ander leven hebben gekregen door de atlas correctie!

F.T. van Gurp

Heel bijzondere ervaring. Al 30 jaar last van pijn in mijn onderrug en last van brandende voeten. Dit zo goed als weg. Ook belangrijk dat Monique echt de tijd voor je neemt! Zeker proberen.... het is de moeite waard!

Ilona Krijger

Monique heeft mij enorm geholpen toen ik een atlasprofilax behandeling kreeg van haar, mijn reuma klachten en pijntjes zijn verdwenen. ook van de massages heb ik veel profijt gehad, m'n lichaam is weer soepel en losjes. een aanrader dus!

Bianca Eckhardt

Super fijn geholpen! Ik had last van verschillende klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, druk op de ogen en vastzittende kaken. Door de atlasprofilax behandeling zijn deze klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen!

Joëlle Dorst

Er hangt een fijne relaxte sfeer in praktijk Moncare. Monique is zeer toegewijde, vakkundige en veelzijdige vrouw, ook weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en luistert goed naar je.

Nathalie Mol

Sinds mijn atlas recht staat veel minder pijn. Nu nog nabehandelingen, maar gaat steeds beter. Monique ik ben blij dat ik jou heb leren kennen, je bent een kanjer.

C. Huige

Alvorens de behandeling vind een uitgebreid intakegesprek plaats. Ze zorgt voor rust en ontspanning.

Ashley

Monique luistert naar je klachten en helpt je er ook van af. Nu zes weken geleden een atlas profilax gehad en er zijn al heel wat klachten verdwenen of verminderd. Geen scheefstand meer in mijn bekken. Draag ook geen steunzolen meer in mijn vrije tijd.

Corina Quist

Monique is heel vakbekwaam , luistert heel goed naar jouw klachten en gaat heel gericht te werk. Jaren last gehad van rug en hoofdpijn maar na de atlascorrectie geen klachten meer. Ik draag sindsdien ook geen steunzolen meer. Heel veel dank Monique!

Hassan Mouloudi

Eindelijk iemand gevonden die weet hoe alle blokkades weg te halen in je lichaam. je merkt het gelijk als je voor een behandeling geweest bent. Zeer kundig, vertrouwd, en een goeie behandeling.

Cornelia Siwabessy

Bij Monique een atlasprofilax ondergaan en diverse massages. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik sta weer meer rechtop en hoewel ik er nog niet helemaal ben, heb ik er vertrouwen in.

Irene

Pijn in mijn nek en schouder was niet uit te houden. Behandeling gehad en eerst alsof ik door de auto was aangereden zo voelde het nu toch weer bijna pijnloos in nek en schouder. Ik blijf onder behandeling zodat me lijf weer aanvoelt zoals het hoort.

Jolanda Sandhovel

Toegankelijke en prettige praktijk, Monique weet waar ze het over heeft en weet zeker de pijnpunten te vinden! Ze heeft bij mij een atlascorrectie uitgevoerd waarbij ik direct voelde dat de problemen bij schouders en nek waren verlicht. Dankjewel Monique!

Jolanda

Vriendelijke deskundige dame! Luistert echt, goede communicatie en hele goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Cynthia Bakker