Slapeloosheid

Slapeloosheid

Slapeloosheid

Slaapstoornissen staan op plaats drie in de top tien van gezondheidsklachten. Een verstoring van het slaappatroon komt vaak voor en kan het dagelijks functioneren flink belemmeren. 

Gevolgen slapeloosheid

Volgens onderzoekers staan slaapstoornissen op de derde plaats in de top 10 van gezondheidsklachten. De onderzoekers vergeleken dit met 1987 en er bleek een forse toename aan slaapproblemen, van 16% naar 24%. Slaapgebrek of een verschoven slaap-waakpatroon kan zorgen voor verminderde concentratie en kan het dagelijks functioneren flink aantasten. Volgens onderzoekers zijn slechte slapers vier maal zoveel betrokken bij auto ongelukken, hebben ze meer gezondheidsklachten en tevens een hogere sterftekans dan goede slapers. Daarnaast wordt er door de onderzoekers een relatie gelegd tussen slaapklachten en depressies.

Verstoring slaappatroon

Een verstoring van het slaappatroon komt vaak voor, waardoor de patiënt te weinig nachtrust heeft en over vermoeid raakt, dit kan leiden tot energiegebrek en uitputting. Hierdoor worden er onvoldoende groeihormonen aangemaakt die nodig zijn voor het herstellen en onderhouden van spierweefsel en bindweefsel, wat stijfheid van spieren kan veroorzaken.

Niet in diepe slaap komen

Soms zijn mensen niet in staat om in een diepe slaap te raken, dit komt vaak door een afwijking in de neurotransmitters, door de afwijking in de neurotransmitters zoals endorfine, serotonine en dopamine ontstaat het slaapgebrek. Deze stofjes vertellen het lichaam wat het moet doen, maar door een abnormale productie van deze neurotransmitters is er een chronisch slaapgebrek en verandert het de manier waarop het lichaam pijn beheerst.

De afwijking van de neurotransmitters ontstaat doordat de rotatie van de atlas de bloedtoevoer naar de hersenen verstoord, zodoende krijgen de hersenen niet genoeg “voeding” en wordt niet alles goed aangestuurd en er ontstaat er een verstoorde prikkeloverdracht in de hersenen. Na de atlasPROfilax® behandeling hersteld dit zich en er treed bij veel mensen een duidelijke verbetering in het slaappatroon op.

Wat is AtlasPROfilax®?

Het gebied rond hoogste nekwervel (C1) ook wel de atlas genoemd, krijgt in de reguliere geneeskunde nauwelijks aandacht, en is grotendeels een onbegrepen gebied. Zelfs in de radiologie is men weinig vertrouwd met het gebied rondom de atlas. AtlasPROfilax® is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt. Hierbij worden met name de verschillende korte spiergroepen behandeld die direct onder de schedel liggen en het gebied rondom de atlas inclusief het hoofd in positie houden. 

Wat is AtlasPROfilax® niet?

Tijdens een AtlasPROfilax® behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Het is een volkomen ongevaarlijke methode. Wereldwijd zijn reeds meer dan twee miljoen mensen behandeld. Het is een neuromusculaire massage, die overigens niet voor iedereen pijnloos is. 

Ervaringen van klanten

Ik heb een atlas correctie gedaan, waardoor ik veel minder klachten heb. En om daarna terug te komen voor de massages is fijn!! Ik hoop dat je nog vele mensen blij kan maken, die net als ik echt een ander leven hebben gekregen door de atlas correctie!

F.T. van Gurp

Bij Monique een atlasprofilax ondergaan en diverse massages. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik sta weer meer rechtop en hoewel ik er nog niet helemaal ben, heb ik er vertrouwen in.

Irene

Monique luistert naar je klachten en helpt je er ook van af. Nu zes weken geleden een atlas profilax gehad en er zijn al heel wat klachten verdwenen of verminderd. Geen scheefstand meer in mijn bekken. Draag ook geen steunzolen meer in mijn vrije tijd.

Corina Quist

Heel bijzondere ervaring. Al 30 jaar last van pijn in mijn onderrug en last van brandende voeten. Dit zo goed als weg. Ook belangrijk dat Monique echt de tijd voor je neemt! Zeker proberen.... het is de moeite waard!

Ilona Krijger

Sinds mijn atlas recht staat veel minder pijn. Nu nog nabehandelingen, maar gaat steeds beter. Monique ik ben blij dat ik jou heb leren kennen, je bent een kanjer.

C. Huige

Monique heeft mij enorm geholpen toen ik een atlasprofilax behandeling kreeg van haar, mijn reuma klachten en pijntjes zijn verdwenen. ook van de massages heb ik veel profijt gehad, m'n lichaam is weer soepel en losjes. een aanrader dus!

Bianca Eckhardt

Heel fijn ontvangen. Zo goed geholpen ook toen ik na de behandeling nog vragen had. TOP!

Brenda Hermes

Eindelijk iemand gevonden die weet hoe alle blokkades weg te halen in je lichaam. je merkt het gelijk als je voor een behandeling geweest bent. Zeer kundig, vertrouwd, en een goeie behandeling.

Cornelia Siwabessy

Alvorens de behandeling vind een uitgebreid intakegesprek plaats. Ze zorgt voor rust en ontspanning.

Ashley

Vriendelijke deskundige dame! Luistert echt, goede communicatie en hele goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Cynthia Bakker

Pijn in mijn nek en schouder was niet uit te houden. Behandeling gehad en eerst alsof ik door de auto was aangereden zo voelde het nu toch weer bijna pijnloos in nek en schouder. Ik blijf onder behandeling zodat me lijf weer aanvoelt zoals het hoort.

Jolanda Sandhovel

Toegankelijke en prettige praktijk, Monique weet waar ze het over heeft en weet zeker de pijnpunten te vinden! Ze heeft bij mij een atlascorrectie uitgevoerd waarbij ik direct voelde dat de problemen bij schouders en nek waren verlicht. Dankjewel Monique!

Jolanda

Super fijn geholpen! Ik had last van verschillende klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, druk op de ogen en vastzittende kaken. Door de atlasprofilax behandeling zijn deze klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen!

Joëlle Dorst

Een fijne Praktijk. Ik ga er regelmatig langs om alle blokkades weg te laten halen zodat je weer soepel kunt bewegen. Zo heb ik een keer veel last en pijn in mijn arm gehad. Ws een tennisarm. Na een paar behandelingen bleef de pijn weg.

Ineke Koppejan

Monique is een heel vakkundig, fijn persoon waar je je goed gehoord voelt! Mijn klachten zijn een stuk verminderd na de atlasbehandeling 4 maanden terug, echt bijzonder!

Mirjam Kallemein

Er hangt een fijne relaxte sfeer in praktijk Moncare. Monique is zeer toegewijde, vakkundige en veelzijdige vrouw, ook weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en luistert goed naar je.

Nathalie Mol

Monique is heel vakbekwaam , luistert heel goed naar jouw klachten en gaat heel gericht te werk. Jaren last gehad van rug en hoofdpijn maar na de atlascorrectie geen klachten meer. Ik draag sindsdien ook geen steunzolen meer. Heel veel dank Monique!

Hassan Mouloudi