Migraine

Migraine

Migraine

Migraine is een hersenaandoening waarbij hoofdpijn aanvallen voorkomen die gepaard kunnen gaan met misselijkheid, overgevoeligheid voor licht of geluid of uitvalsverschijnselen.

Wat is Migraine?

Migraine (van Latijn hemicrania van Grieks hemikrania: 'halve schedel') is een neurovasculaire aandoening waarbij aanvallen ontstaan door neurale prikkelingen die na een plotse tijdelijke vernauwing, een verwijding van de bloedvaten tot gevolg heeft. Dat gaat vaak gepaard met een kloppende hoofdpijn. Dit betekent dat het een ziekte is waarbij hersenen, zenuwen en bloedvaten betrokken zijn. Patiënten zijn overgevoelig voor bepaalde prikkels, deze overgevoeligheid lijkt voor een groot deel erfelijk bepaald.

Hersenaandoening met hoofdpijn aanvallen

Migraine is een hersenaandoening waarbij hoofdpijn aanvallen voorkomen die gepaard kunnen gaan met misselijkheid, overgevoeligheid voor licht of geluid of uitvalsverschijnselen.

Wat gebeurt er bij Migraine?

Hersenscans hebben aangetoond dat de hersenstam geactiveerd wordt tijdens een migraineaanval. De typische hoofdpijn die voorkomt bij een migraineaanval wordt meestal aan één kant van het hoofd gevoeld (vandaar de naam), maar kan ook dubbelzijdig optreden. De pijn treedt niet altijd aan dezelfde kant op.

Migraine types

Een migraine patiënt kan in de loop van zijn leven verschillende types hebben. Er wordt onderscheid gemaakt tussen migraine zonder aura (komt voor bij twee derde van de patiënten) en migraine met aura, ook wel oftalmische of oogmigraine genoemd (een derde van de gevallen). 

Migraine zonder aura

Kenmerkende klachten voor mensen met Migraine zonder aura zijn:

  • Hoofdpijn met een bonzend, kloppend of pluserend karakter;
  • Hoofdpijn aan één kant van het hoofd;
  • Misselijkheid en/of braken;
  • Gevoeligheid voor licht en geluid.

Deze klachten zijn matig tot ernstig van karakter en verhinderen dagelijkse activiteiten. Door lichte routine activiteiten zoals traplopen kunnen ze toenemen.

Migraine met aura

Er is sprake van migraine met aura als zich ten minste twee migraine aanvallen hebben voorgedaan waarbij:

  • Lichtflitsen en/ of vlekken in het gezichtsveld voorkomen;
  • Prikkelingen of een doof gevoel ontstaan in de ledematen of in het gezicht;
  • Het gezichtsvermogen afneemt. 

Wat kan de atlasPROfilax® behandeling betekenen voor een migraine patiënt

Bij een scheefstand of rotatie van de atlas wordt de beide bloedtoevoeren in de nek verstoord en is de C1 zenuw vaak geïrriteerd, waardoor de pijnsensatie vaak nog groter is. Doordat er te weinig bloed- en zuurstoftoevoer naar de hersenen is, zal er regelmatig hoofdpijn en migraine optreden. Ook zitten er meerdere zenuwen, energiebanen en lymfevaten bekneld.

Als de atlas door de behandeling naar zijn meest optimale positie is gedraaid zal de bloedtoevoer verbeteren waardoor de hersenen meer zuurstof krijgen (ook bij clusterhoofdpijn zeer belangrijk!). Zenuwen, energiebanen en lymfevaten komen vrij waardoor de afvoer van hersenvocht verbeterd (dit veroorzaakt soms een grote druk in het hoofd). Ook de nekspieren ontspannen, omdat de atlas er niet meer tegen zit te duwen en daardoor zal de nek minder verkrampt en pijnlijk zijn, waardoor de spieren die over het hoofd lopen ook meer zullen ontspannen. De druk achter de ogen en op het voorhoofd zullen daardoor verdwijnen. Bij 90% verdwijnt of vermindert de migraine drastisch, bij hormonale migraine neemt de intensiteit wel af maar deze verdwijnt niet altijd helemaal. Soms zijn er nog een aantal stevige massages nodig om de blokkades die zijn opgebouwd in de nekspieren er helemaal uit te krijgen, dit voor het meest optimale effect. 

Ervaringen van klanten

Monique luistert naar je klachten en helpt je er ook van af. Nu zes weken geleden een atlas profilax gehad en er zijn al heel wat klachten verdwenen of verminderd. Geen scheefstand meer in mijn bekken. Draag ook geen steunzolen meer in mijn vrije tijd.

Corina Quist

Heel fijn ontvangen. Zo goed geholpen ook toen ik na de behandeling nog vragen had. TOP!

Brenda Hermes

Monique is heel vakbekwaam , luistert heel goed naar jouw klachten en gaat heel gericht te werk. Jaren last gehad van rug en hoofdpijn maar na de atlascorrectie geen klachten meer. Ik draag sindsdien ook geen steunzolen meer. Heel veel dank Monique!

Hassan Mouloudi

Sinds mijn atlas recht staat veel minder pijn. Nu nog nabehandelingen, maar gaat steeds beter. Monique ik ben blij dat ik jou heb leren kennen, je bent een kanjer.

C. Huige

Super fijn geholpen! Ik had last van verschillende klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, druk op de ogen en vastzittende kaken. Door de atlasprofilax behandeling zijn deze klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen!

Joëlle Dorst

Heel bijzondere ervaring. Al 30 jaar last van pijn in mijn onderrug en last van brandende voeten. Dit zo goed als weg. Ook belangrijk dat Monique echt de tijd voor je neemt! Zeker proberen.... het is de moeite waard!

Ilona Krijger

Monique is een heel vakkundig, fijn persoon waar je je goed gehoord voelt! Mijn klachten zijn een stuk verminderd na de atlasbehandeling 4 maanden terug, echt bijzonder!

Mirjam Kallemein

Er hangt een fijne relaxte sfeer in praktijk Moncare. Monique is zeer toegewijde, vakkundige en veelzijdige vrouw, ook weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en luistert goed naar je.

Nathalie Mol

Vriendelijke deskundige dame! Luistert echt, goede communicatie en hele goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Cynthia Bakker

Monique heeft mij enorm geholpen toen ik een atlasprofilax behandeling kreeg van haar, mijn reuma klachten en pijntjes zijn verdwenen. ook van de massages heb ik veel profijt gehad, m'n lichaam is weer soepel en losjes. een aanrader dus!

Bianca Eckhardt

Toegankelijke en prettige praktijk, Monique weet waar ze het over heeft en weet zeker de pijnpunten te vinden! Ze heeft bij mij een atlascorrectie uitgevoerd waarbij ik direct voelde dat de problemen bij schouders en nek waren verlicht. Dankjewel Monique!

Jolanda

Bij Monique een atlasprofilax ondergaan en diverse massages. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik sta weer meer rechtop en hoewel ik er nog niet helemaal ben, heb ik er vertrouwen in.

Irene

Een fijne Praktijk. Ik ga er regelmatig langs om alle blokkades weg te laten halen zodat je weer soepel kunt bewegen. Zo heb ik een keer veel last en pijn in mijn arm gehad. Ws een tennisarm. Na een paar behandelingen bleef de pijn weg.

Ineke Koppejan

Eindelijk iemand gevonden die weet hoe alle blokkades weg te halen in je lichaam. je merkt het gelijk als je voor een behandeling geweest bent. Zeer kundig, vertrouwd, en een goeie behandeling.

Cornelia Siwabessy

Alvorens de behandeling vind een uitgebreid intakegesprek plaats. Ze zorgt voor rust en ontspanning.

Ashley

Pijn in mijn nek en schouder was niet uit te houden. Behandeling gehad en eerst alsof ik door de auto was aangereden zo voelde het nu toch weer bijna pijnloos in nek en schouder. Ik blijf onder behandeling zodat me lijf weer aanvoelt zoals het hoort.

Jolanda Sandhovel

Ik heb een atlas correctie gedaan, waardoor ik veel minder klachten heb. En om daarna terug te komen voor de massages is fijn!! Ik hoop dat je nog vele mensen blij kan maken, die net als ik echt een ander leven hebben gekregen door de atlas correctie!

F.T. van Gurp