Hielspoor

Hielspoor

Hielspoor

Wat is hielspoor?

Hielspoor is een veel voorkomende voetklacht genaamd “Fasciitis Plantis”, latijn voor ontsteking van de peesplaat en betekent letterlijk “een spoor (of benige groei) aan het hielbot”. Onder het hielbeen zit bij ongeveer 75% van de bevolking een benig uitwas(doornvormige verkalking), maar dit hoeft niet noodzakelijkerwijs te leiden tot het ontstaan van pijn. Hielspoor of Fasciitis Plantaris zoals de Latijnse naam luid is een aanhoudende pijn onder de hiel die veroorzaakt wordt door een niet-bacteriële ontsteking aan het peesblad, veelal is dit het gevolg van een overbelasting.

 

Hoe ontstaat hielspoor?

De peesplaat werkt als een schokdempende boogpees en vormt de voetholte, door overbelasting, een verkeerd looppatroon of gewichtstoename wordt er langdurige druk uitgeoefend op de peesplaat waardoor hij overbelast raakt en uiteindelijk gaat ontsteken. Hielspoor ontstaat doordat de peesplaat, ontstoken is, als gevolg daarvan kan er een vergroeiing van het bot (verkalking) ontstaan, dit wordt hielspoor genoemd.

De meeste mensen met Fasciitis Plantaris hebben echter geen botverkalking, en dus eigenlijk geen hielspoor. Ook zijn er mensen die wel hielspoor hebben, maar geen pijn onder de hiel voelen, de pijn wordt namelijk veroorzaakt door de ontsteking en niet door de verkalking.

De meest voorkomende oorzaken

  • Overbelasting of sportblessure
  • Verkeerd looppatroon
  • Gewichtstoename
  • Ouder worden

Bij bepaalde sporten zoals hardlopen, basketbal, korfbal, atletiek etc. komt het soms voor dat er een hiel probleem ontwikkelt. Het constante “slaan” van de voeten op de grond kan overmatige belasting en druk op de peesplaat veroorzaken. Mensen met een actieve baan waarin ze veel staan of lopen hebben ook meer risico op een ontsteking aan de peesplaat. 

Wat doet een AtlasPROfilax® behandeling

Een AtlasPROfilax® behandeling zorgt ervoor dat het verkeerde looppatroon opgeheven wordt waardoor de druk onder de voet meer verdeeld wordt. Hierdoor neemt de druk op de peesplaat af en kan de peesplaat weer langzaam gaan herstellen. Soms kan een goede voetmassage het proces nog versnellen, maar dit is per persoon verschillend en wordt individueel bekeken.

Ervaringen van klanten

Monique heeft mij enorm geholpen toen ik een atlasprofilax behandeling kreeg van haar, mijn reuma klachten en pijntjes zijn verdwenen. ook van de massages heb ik veel profijt gehad, m'n lichaam is weer soepel en losjes. een aanrader dus!

Bianca Eckhardt

Toegankelijke en prettige praktijk, Monique weet waar ze het over heeft en weet zeker de pijnpunten te vinden! Ze heeft bij mij een atlascorrectie uitgevoerd waarbij ik direct voelde dat de problemen bij schouders en nek waren verlicht. Dankjewel Monique!

Jolanda

Super fijn geholpen! Ik had last van verschillende klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, druk op de ogen en vastzittende kaken. Door de atlasprofilax behandeling zijn deze klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen!

Jo├źlle Dorst

Een fijne Praktijk. Ik ga er regelmatig langs om alle blokkades weg te laten halen zodat je weer soepel kunt bewegen. Zo heb ik een keer veel last en pijn in mijn arm gehad. Ws een tennisarm. Na een paar behandelingen bleef de pijn weg.

Ineke Koppejan

Sinds mijn atlas recht staat veel minder pijn. Nu nog nabehandelingen, maar gaat steeds beter. Monique ik ben blij dat ik jou heb leren kennen, je bent een kanjer.

C. Huige

Er hangt een fijne relaxte sfeer in praktijk Moncare. Monique is zeer toegewijde, vakkundige en veelzijdige vrouw, ook weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en luistert goed naar je.

Nathalie Mol

Bij Monique een atlasprofilax ondergaan en diverse massages. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik sta weer meer rechtop en hoewel ik er nog niet helemaal ben, heb ik er vertrouwen in.

Irene

Vriendelijke deskundige dame! Luistert echt, goede communicatie en hele goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Cynthia Bakker

Monique luistert naar je klachten en helpt je er ook van af. Nu zes weken geleden een atlas profilax gehad en er zijn al heel wat klachten verdwenen of verminderd. Geen scheefstand meer in mijn bekken. Draag ook geen steunzolen meer in mijn vrije tijd.

Corina Quist

Heel bijzondere ervaring. Al 30 jaar last van pijn in mijn onderrug en last van brandende voeten. Dit zo goed als weg. Ook belangrijk dat Monique echt de tijd voor je neemt! Zeker proberen.... het is de moeite waard!

Ilona Krijger

Alvorens de behandeling vind een uitgebreid intakegesprek plaats. Ze zorgt voor rust en ontspanning.

Ashley

Pijn in mijn nek en schouder was niet uit te houden. Behandeling gehad en eerst alsof ik door de auto was aangereden zo voelde het nu toch weer bijna pijnloos in nek en schouder. Ik blijf onder behandeling zodat me lijf weer aanvoelt zoals het hoort.

Jolanda Sandhovel

Monique is een heel vakkundig, fijn persoon waar je je goed gehoord voelt! Mijn klachten zijn een stuk verminderd na de atlasbehandeling 4 maanden terug, echt bijzonder!

Mirjam Kallemein

Eindelijk iemand gevonden die weet hoe alle blokkades weg te halen in je lichaam. je merkt het gelijk als je voor een behandeling geweest bent. Zeer kundig, vertrouwd, en een goeie behandeling.

Cornelia Siwabessy

Ik heb een atlas correctie gedaan, waardoor ik veel minder klachten heb. En om daarna terug te komen voor de massages is fijn!! Ik hoop dat je nog vele mensen blij kan maken, die net als ik echt een ander leven hebben gekregen door de atlas correctie!

F.T. van Gurp

Heel fijn ontvangen. Zo goed geholpen ook toen ik na de behandeling nog vragen had. TOP!

Brenda Hermes

Monique is heel vakbekwaam , luistert heel goed naar jouw klachten en gaat heel gericht te werk. Jaren last gehad van rug en hoofdpijn maar na de atlascorrectie geen klachten meer. Ik draag sindsdien ook geen steunzolen meer. Heel veel dank Monique!

Hassan Mouloudi