Fibromyalgie

Fibromyalgie

Fibromyalgie

Heel veel mensen kennen ondertussen de term weke delen reuma of spier reuma wel, maar de officiële naam is Fibromyalgie.

Wat is Fibromyalgie?

Letterlijk betekend het “pijn in bindweefsel en spieren” De aandoening Fibromyalgie gaat meestal gepaard gaan met chronische pijn en stijfheid van het (gehele) lichaam.Patiënten hebben vaak last van vooral de nek, schouders, bekken, heupen en handen, de pijn zit voornamelijk in de spieren, soms met een tintelend of branderig gevoel in de ledematen. De spierpijn wordt meestal heviger na inactiviteit (dus bij lang zitten, liggen e.d.), overbelasting en blootstelling aan kou. Verschijnselen zijn zoals spijsvertering klachten, huidklachten, eczeem, droge ogen en een droge mond, zijn vaak ook aanwezig.

Slecht slapen

Bij fibromyalgie komt ook vaak verstoring van het slaappatroon voor, waardoor de patiënt te weinig nachtrust heeft en over vermoeid raakt, dit kan leiden tot energiegebrek en uitputting. Mensen met fibromyalgie zijn niet in staat om in een diepe slaap te raken daardoor worden er onvoldoende groeihormonen aangemaakt die nodig zijn voor het herstellen en onderhouden van spierweefsel en bindweefsel. Dit veroorzaakt de pijnlijke (branderige) pijn aan de spieren en stijfheid van het lichaam.

Oorzaak slecht slapen

Door een afwijking in de neurotransmitters zoals endorfine, serotonine en dopamine ontstaat het slaapgebrek. Deze stofjes vertellen het lichaam wat het moet doen, maar door een abnormale productie van deze neurotransmitters is er een chronisch slaapgebrek en verandert het de manier waarop het lichaam pijn beheerst. Onderzoek toont ook aan dat het disfunctioneren van het zenuwstelsel een van de oorzaken is van fibromyalgie en lijkt het immuunsysteem hier geen rol in te spelen.

Diagnose Fibromyalgie

Voor artsen is het een complex proces om vast te stellen of een patiënt fibromyalgie heeft, omdat de symptomen lijken op die van andere veelvoorkomende aandoeningen. Het is ook niet aan te tonen via röntgenfoto’s of bloedonderzoek, dus zal de arts andere aandoeningen eerst moeten uit sluiten.

De arts zal in eerste instantie proberen de fibromyalgie te behandelen met pijnstilling, als desondanks klachten toch blijven bestaan of zelf toenemen, wordt de patiënt meestal doorverwezen naar de reumatoloog.

In 2010 zijn er nieuwe criteria opgesteld om de diagnose te stellen en wordt er door middel van een pijnscore en een symptoomscore. De volgende symptomen komen in aanmerking: Moeheid, niet uitgerust ontwaken, moeite met nadenken en concentreren, spierpijn, spastische darmen en buikpijn, spierzwakte, hoofdpijn, tintelingen, duizeligheid, slapeloosheid, depressie, obstipatie, misselijkheid, nervositeit, pijn op de borst, vaag zien, koorts, diarree, piepende ademhaling, oorsuizen, vaak plassen, pijn bij het plassen, haaruitval, droge ogen, snel blauwe plekken. 

AtlasPROfilax® behandeling Fibromyalgie

Een scheefstand of rotatie van de atlas verkleint de opening tussen de schedel en de wervelkolom. Door deze vernauwing wordt er meer druk op het ruggenmerg en de zenuwen uitgeoefend, ook de halsslagaders, andere bloedvaten en lymfevaten kunnen hierdoor constante druk ondervinden. Langdurige scheefstand van de atlas kan leiden tot een verstoring van de doorbloeding en de informatievoorziening van het zenuwstelsel Doordat de bloedvoorziening niet optimaal is worden de hersenen niet van voldoende bloed en zuurstof voorzien waardoor de prikkeloverdracht verstoord raakt. Ook raken er processen uit balans, bv de hormoonhuishouding en de aanmaak van neurotransmitters, dit is en belangrijke oorzaak van het slaapgebrek.

Als de atlas wordt gecorrigeerd zal de constante druk opgeheven worden waardoor de bloedtoevoer en zuurstof toevoer ook zal verbeteren. De hersenen kunnen beter gaan functioneren waardoor er veel meer dingen in balans gaan komen waardoor klachten afnemen of zelfs helemaal kunnen verdwijnen. Bij 9 van de 10 patiënten treden merkbare verbeteringen op na de behandeling, deze cijfers komen uit onderzoeken die in Zuid- Amerika zijn verricht in 2007.

Ervaringen van klanten

Monique is een heel vakkundig, fijn persoon waar je je goed gehoord voelt! Mijn klachten zijn een stuk verminderd na de atlasbehandeling 4 maanden terug, echt bijzonder!

Mirjam Kallemein

Sinds mijn atlas recht staat veel minder pijn. Nu nog nabehandelingen, maar gaat steeds beter. Monique ik ben blij dat ik jou heb leren kennen, je bent een kanjer.

C. Huige

Vriendelijke deskundige dame! Luistert echt, goede communicatie en hele goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Cynthia Bakker

Bij Monique een atlasprofilax ondergaan en diverse massages. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik sta weer meer rechtop en hoewel ik er nog niet helemaal ben, heb ik er vertrouwen in.

Irene

Heel bijzondere ervaring. Al 30 jaar last van pijn in mijn onderrug en last van brandende voeten. Dit zo goed als weg. Ook belangrijk dat Monique echt de tijd voor je neemt! Zeker proberen.... het is de moeite waard!

Ilona Krijger

Super fijn geholpen! Ik had last van verschillende klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, druk op de ogen en vastzittende kaken. Door de atlasprofilax behandeling zijn deze klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen!

Jo├źlle Dorst

Monique luistert naar je klachten en helpt je er ook van af. Nu zes weken geleden een atlas profilax gehad en er zijn al heel wat klachten verdwenen of verminderd. Geen scheefstand meer in mijn bekken. Draag ook geen steunzolen meer in mijn vrije tijd.

Corina Quist

Eindelijk iemand gevonden die weet hoe alle blokkades weg te halen in je lichaam. je merkt het gelijk als je voor een behandeling geweest bent. Zeer kundig, vertrouwd, en een goeie behandeling.

Cornelia Siwabessy

Heel fijn ontvangen. Zo goed geholpen ook toen ik na de behandeling nog vragen had. TOP!

Brenda Hermes

Alvorens de behandeling vind een uitgebreid intakegesprek plaats. Ze zorgt voor rust en ontspanning.

Ashley

Monique heeft mij enorm geholpen toen ik een atlasprofilax behandeling kreeg van haar, mijn reuma klachten en pijntjes zijn verdwenen. ook van de massages heb ik veel profijt gehad, m'n lichaam is weer soepel en losjes. een aanrader dus!

Bianca Eckhardt

Monique is heel vakbekwaam , luistert heel goed naar jouw klachten en gaat heel gericht te werk. Jaren last gehad van rug en hoofdpijn maar na de atlascorrectie geen klachten meer. Ik draag sindsdien ook geen steunzolen meer. Heel veel dank Monique!

Hassan Mouloudi

Er hangt een fijne relaxte sfeer in praktijk Moncare. Monique is zeer toegewijde, vakkundige en veelzijdige vrouw, ook weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en luistert goed naar je.

Nathalie Mol

Ik heb een atlas correctie gedaan, waardoor ik veel minder klachten heb. En om daarna terug te komen voor de massages is fijn!! Ik hoop dat je nog vele mensen blij kan maken, die net als ik echt een ander leven hebben gekregen door de atlas correctie!

F.T. van Gurp

Een fijne Praktijk. Ik ga er regelmatig langs om alle blokkades weg te laten halen zodat je weer soepel kunt bewegen. Zo heb ik een keer veel last en pijn in mijn arm gehad. Ws een tennisarm. Na een paar behandelingen bleef de pijn weg.

Ineke Koppejan

Toegankelijke en prettige praktijk, Monique weet waar ze het over heeft en weet zeker de pijnpunten te vinden! Ze heeft bij mij een atlascorrectie uitgevoerd waarbij ik direct voelde dat de problemen bij schouders en nek waren verlicht. Dankjewel Monique!

Jolanda

Pijn in mijn nek en schouder was niet uit te houden. Behandeling gehad en eerst alsof ik door de auto was aangereden zo voelde het nu toch weer bijna pijnloos in nek en schouder. Ik blijf onder behandeling zodat me lijf weer aanvoelt zoals het hoort.

Jolanda Sandhovel