Chronisch vermoeidheidssyndroom

Chronisch vermoeidheidssyndroom

Chronisch vermoeidheidssyndroom

Chronisch vermoeidheidssyndroom is een onverklaarbare vermoeidheid, die continue aanwezig kan zijn of een vaak terugkerende vermoeidheid.

Algemene kenmerken chronisch vermoeidheidssyndroom

Volgens de richtlijn Chronisch vermoeidheid (2013) kan chronische vermoeidheid (CVS/ME) worden gedefinieerd als: Chronisch vermoeidheidssyndroom is een onverklaarbare vermoeidheid, die continue aanwezig kan zijn of een vaak terugkerende vermoeidheid. De vermoeidheid is niet het resultaat van een voortdurende belasting en wordt niet duidelijk minder door rust. Het gevolg is dat er veel minder energie aanwezig is voor werk, studie of persoonlijke activiteiten. 

 

Symptomen chronische vermoeidheidssyndroom

Daarnaast komen tenminste vier van de volgende symptomen voor:

  • Pijn in verschillende gewrichten zonder zwelling of roodheid;
  • Gevoelig cervicale of axillaire lymfeklieren;
  • Verminder korte termijn geheugen of verminderde concentratie;
  • Keelpijn;
  • Spierpijn;
  • Hoofdpijn die qua vorm, patroon en ernst nieuw is;
  • Slaap waar de patiënt niet van uitrust;
  • Na inspanning een malaise gevoel dat langer dan 24 uur aanhoudt.

Deze symptomen blijven minstens zes achtereenvolgende maanden aanwezig of keren gedurende deze periode steeds weer terug, en waren er niet voordat de vermoeidheid begon. 

Wat kan een atlasPROfilaxⓇ behandeling betekenen?

Veel mensen ervaren een constante spanning rondom de schedelrand, dit veroorzaakt stress in het lichaam. Door een vernauwde opening van de schedel naar de wervelkolom, die veroorzaakt wordt door een geroteerde of gekantelde atlas (bovenste halswervel), kunnen bloedvaten zenuwbanen en energiebanen in de verdrukking komen.

Soms zijn mensen niet in staat om in een diepe slaap te raken, dit komt vaak door een afwijking in de neurotransmitters. Door de afwijking in de neurotransmitters zoals endorfine, serotonine en dopamine kun je niet of slecht in een diepe slaap komen, waardoor het lichaam onvoldoende kan herstellen en zal vermoeidheid niet verdwijnen Deze stofjes vertellen het lichaam wat het moet doen, maar door een abnormale productie van deze neurotransmitters is er een chronisch slaapgebrek (missen van diepe slaap) en verandert het de manier waarop het lichaam pijn beheerst.

De afwijking van de neurotransmitters ontstaat doordat de rotatie van de atlas de bloedtoevoer naar de hersenen verstoord, zodoende krijgen de hersenen niet genoeg “voeding” en werken niet optimaal. Hierdoor kan de werking van de hypothalamus en de hypofyse gaan afwijken, waardoor er een disbalans komt in hormonen en neurotransmitters.

Soms wordt niet alles goed aangestuurd en kan een verstoorde prikkeloverdracht in het lichaam ontstaan.

Na de atlasPROfilax® behandeling hersteld dit zich en er treed bij veel mensen een duidelijke verbetering in het slaappatroon op doordat de hypothalamus en hypofyse beter gaan functioneren (door een verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen toe) en er meer balans komt in hormonen en neurotransmitters. Hierdoor gaan de meeste veel beter en dieper slapen waardoor het lichaam kan gaan herstellen.

Wat is AtlasPROfilax®?

Het gebied rond hoogste nekwervel, C1, ook wel de atlas genoemd, krijgt in de reguliere geneeskunde nauwelijks aandacht, en is grotendeels een onbegrepen gebied. Zelfs in de radiologie is men weinig vertrouwd met het gebied rondom de atlas.

AtlasPROfilax® is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt. Hierbij worden met name de verschillende korte spiergroepen behandeld die direct onder de schedel liggen en het gebied rondom de atlas inclusief het hoofd in positie houden.

Wat is AtlasPROfilax® niet?

Tijdens een AtlasPROfilax® behandeling wordt de Atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Het is een volkomen ongevaarlijke methode. Wereldwijd zijn reeds meer dan twee miljoen mensen behandeld. Het is een neuromusculaire massage, die overigens niet voor iedereen pijnloos is.

Ervaringen van klanten

Monique heeft mij enorm geholpen toen ik een atlasprofilax behandeling kreeg van haar, mijn reuma klachten en pijntjes zijn verdwenen. ook van de massages heb ik veel profijt gehad, m'n lichaam is weer soepel en losjes. een aanrader dus!

Bianca Eckhardt

Monique is een heel vakkundig, fijn persoon waar je je goed gehoord voelt! Mijn klachten zijn een stuk verminderd na de atlasbehandeling 4 maanden terug, echt bijzonder!

Mirjam Kallemein

Een fijne Praktijk. Ik ga er regelmatig langs om alle blokkades weg te laten halen zodat je weer soepel kunt bewegen. Zo heb ik een keer veel last en pijn in mijn arm gehad. Ws een tennisarm. Na een paar behandelingen bleef de pijn weg.

Ineke Koppejan

Sinds mijn atlas recht staat veel minder pijn. Nu nog nabehandelingen, maar gaat steeds beter. Monique ik ben blij dat ik jou heb leren kennen, je bent een kanjer.

C. Huige

Toegankelijke en prettige praktijk, Monique weet waar ze het over heeft en weet zeker de pijnpunten te vinden! Ze heeft bij mij een atlascorrectie uitgevoerd waarbij ik direct voelde dat de problemen bij schouders en nek waren verlicht. Dankjewel Monique!

Jolanda

Vriendelijke deskundige dame! Luistert echt, goede communicatie en hele goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Cynthia Bakker

Pijn in mijn nek en schouder was niet uit te houden. Behandeling gehad en eerst alsof ik door de auto was aangereden zo voelde het nu toch weer bijna pijnloos in nek en schouder. Ik blijf onder behandeling zodat me lijf weer aanvoelt zoals het hoort.

Jolanda Sandhovel

Ik heb een atlas correctie gedaan, waardoor ik veel minder klachten heb. En om daarna terug te komen voor de massages is fijn!! Ik hoop dat je nog vele mensen blij kan maken, die net als ik echt een ander leven hebben gekregen door de atlas correctie!

F.T. van Gurp

Heel fijn ontvangen. Zo goed geholpen ook toen ik na de behandeling nog vragen had. TOP!

Brenda Hermes

Bij Monique een atlasprofilax ondergaan en diverse massages. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik sta weer meer rechtop en hoewel ik er nog niet helemaal ben, heb ik er vertrouwen in.

Irene

Heel bijzondere ervaring. Al 30 jaar last van pijn in mijn onderrug en last van brandende voeten. Dit zo goed als weg. Ook belangrijk dat Monique echt de tijd voor je neemt! Zeker proberen.... het is de moeite waard!

Ilona Krijger

Eindelijk iemand gevonden die weet hoe alle blokkades weg te halen in je lichaam. je merkt het gelijk als je voor een behandeling geweest bent. Zeer kundig, vertrouwd, en een goeie behandeling.

Cornelia Siwabessy

Monique luistert naar je klachten en helpt je er ook van af. Nu zes weken geleden een atlas profilax gehad en er zijn al heel wat klachten verdwenen of verminderd. Geen scheefstand meer in mijn bekken. Draag ook geen steunzolen meer in mijn vrije tijd.

Corina Quist

Er hangt een fijne relaxte sfeer in praktijk Moncare. Monique is zeer toegewijde, vakkundige en veelzijdige vrouw, ook weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en luistert goed naar je.

Nathalie Mol

Super fijn geholpen! Ik had last van verschillende klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, druk op de ogen en vastzittende kaken. Door de atlasprofilax behandeling zijn deze klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen!

Joëlle Dorst

Alvorens de behandeling vind een uitgebreid intakegesprek plaats. Ze zorgt voor rust en ontspanning.

Ashley

Monique is heel vakbekwaam , luistert heel goed naar jouw klachten en gaat heel gericht te werk. Jaren last gehad van rug en hoofdpijn maar na de atlascorrectie geen klachten meer. Ik draag sindsdien ook geen steunzolen meer. Heel veel dank Monique!

Hassan Mouloudi