Cupping

Een lichaam met minder pijn en ongemakken

De deelmassage zijn probleem oplossende massages dmv blokkades op te zoeken in de spieren en deze eruit masseren. In deze massage worden verschillende technieken samen gevoegd om het beste resultaat te kunnen behalen. Voor een groot gedeelte van de massage zal de Vunkuwa methode gehandhaafd worden. Deze massages zijn niet geheel pijnloos, maar geeft enorme ontspanning van het “probleem” gebied waar de blokkades zich bevinden.En uiteindelijk een lichaam met minder pijn en ongemakken.

Wat is cupping?

Cupping therapie is afkomstig uit de Oosterse geneeswijze en wordt ingezet om spierknopen te ontspannen.

Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning.

Doordat de behandelde spier en huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam gemakkelijker om de afvalstoffen af te voeren. Door het stimuleren van het bindweefsel verzacht de spierknoop waarna deze uiteindelijk zal verdwijnen.

Door het zuigeffect van de cups zal er een reactie plaatsvinden in het onderliggende weefsel, hetgeen een sterke activering van de bloedsomloop en de lymfe tot gevolg heeft.

Cupping bewerkstelligd een uittreding van bloed naar de oppervlakte ( de huid).

Het zorg voor lokale congestie, oftewel overmatig toevoer van bloed, waardoor er een betere doorstroming komt van zuurstof en voedingsstoffen, dit verbetert het herstel van het weefsel.

Bij welke klachten kun je gebruik maken van Cupping Therapie?

Nekklachten

Hoofdpijn

Migraine

Schouderklachten

Armklachten

Rugklachten

Rusteloze benen

Blessures

Fibromyalgie klachten

Triggerpoints

Bindweefsel klachten

Spierklachten

Spierknopen

Gespannen lijf

Contra indicaties:

  • Koorts
  • Infectieziekten
  • Zwangerschap tot de 4e maand
  • Bloedverdunners
  • Anemie( bloedarmoede)
  • Spataderen

Hoe ga ik te werk?

Na een uitgebreide anamnese start ik eerst met het masseren van het probleem gebied, waarna ik eerst dmv bewegend cuppen het bindweefsel wat los maak.

Daarna kan er in overleg cups geplaatst worden op blokkades (knopen) om deze te ontspannen, als deze ontspannen zijn zal het lichaam beter aanvoelen en ook sneller genezen doordat de doorbloeding verbetert is.