EMB Bloedtest

EMB Bloedtest

Waarom een EMB Bloedtest?

Het meest eenvoudige antwoord is: ’meten is weten.’ Ben je moe, heb je weinig energie, heb je slaapproblemen, last van je darmen, kun je je slecht concentreren of vergeet je van alles…? Heb je al van alles geprobeerd maar niet kunnen ontdekken wat de oorzaak is. Of heb je altijd al willen weten of je tekorten hebt aan bepaalde vitaminen en/of mineralen? Heb je helemaal geen klachten maar wil je gewoon een lichamelijke APK- keuring, dan kan dit natuurlijk ook.

Energetisch Morfologische Bloedtest

In mijn praktijk werk ik met een Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB) die verschillende problemen in het lichaam kan aantonen. Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een uiterst waardevolle lading, zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Het bloed bereikt elke afgelegen uithoek van ons lichaam, van onze teennagels tot onze haarwortels. Bloed is niet alleen een transportmiddel, maar ook temperatuurregelaar en middelpunt van ons afweersysteem.

Meerwaarde EMB bloedtest

Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen, maar uit bloed kan echter meer informatie gehaald worden. Een geheel andere holistische benadering van een bloedonderzoek kan preklinische belastingen & energetische belastingen aantonen.

Hoe gaat de bloedafname?

De EMB bloedtest is een testmethode waarbij er door middel van een vingerprik capillair bloed wordt afgenomen het bloed wordt vervolgens opgestuurd naar het laboratorium en onderzocht. Bij dit onderzoek wordt dan met zowel een reguliere als complementaire bril gekeken naar het ingestuurde bloed en het eerder opgetekende (klinisch) verhaal van de patiënt. 

Aan te tonen verstoringen met de EMB test

Onderstaande verstoringen is een greep uit de lange lijst afwijkingen (microscopische onderzoek) en de energetische blokkades / verstoringen:

 • Voeding intolerantie;
 • Vrije radicaal belasting;
 • Leverbelasting;
 • Darmverstoringen (darmflora en darmbarrière);
 • Parasieten en schimmels;
 • B12-status;
 • Vitaminen Panel;
 • Mineralen Panel;
 • Vetzuurbalans (omega 3 en 6);
 • Neurotransmitters (dopamine, serotonine, acetylcholine en GABA);
 • Toxische belasting;
 • Hormoonbalans (oestrogeen, progesteron etc.)
 • Virale belasting;
 • Bacteriële belasting:
 • Elektrosmog (straling van je mobiele telefoon/tv/laptop/iPad etc.); 
 • Pancreas insufficiëntie.

Reguliere waardes

Tijdens de EBM bloedtest worden ook onderstaande reguliere waardes gemeten en geanalyseerd: 

 • Trombocyten;
 • Rode bloedcellen (erytrocyten);
 • Witte bloedcellen (leukocyten);
 • Hemoblobine (HB);
 • Hematocriet (HT);
 • Mean Corpuscular Volume (MCV);
 • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC). 

Advies

De adviezen die n.a.v. de test worden gegeven hebben een energetische en/of holistische insteek. De waarden in deze test kunnen niet 1-op-1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Voor bijvoorbeeld vitamine B12 kan er regulier een normale waarde zijn, terwijl deze uit de EMB een deficiëntie aangeeft. EMB doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de cliënt. Deze vervangen echter niet de diagnostiek, verpleging en verzorging van de reguliere gezondheidszorg. Metingen, bevindingen, onderzoek en adviezen n.a.v. de EMB vallen onder natuurgerichte geneeswijze.

Ervaringen van klanten

Alvorens de behandeling vind een uitgebreid intakegesprek plaats. Ze zorgt voor rust en ontspanning.

Ashley

Super fijn geholpen! Ik had last van verschillende klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, druk op de ogen en vastzittende kaken. Door de atlasprofilax behandeling zijn deze klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen!

Joƫlle Dorst

Toegankelijke en prettige praktijk, Monique weet waar ze het over heeft en weet zeker de pijnpunten te vinden! Ze heeft bij mij een atlascorrectie uitgevoerd waarbij ik direct voelde dat de problemen bij schouders en nek waren verlicht. Dankjewel Monique!

Jolanda

Ik heb een atlas correctie gedaan, waardoor ik veel minder klachten heb. En om daarna terug te komen voor de massages is fijn!! Ik hoop dat je nog vele mensen blij kan maken, die net als ik echt een ander leven hebben gekregen door de atlas correctie!

F.T. van Gurp

Bij Monique een atlasprofilax ondergaan en diverse massages. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik sta weer meer rechtop en hoewel ik er nog niet helemaal ben, heb ik er vertrouwen in.

Irene

Sinds mijn atlas recht staat veel minder pijn. Nu nog nabehandelingen, maar gaat steeds beter. Monique ik ben blij dat ik jou heb leren kennen, je bent een kanjer.

C. Huige

Pijn in mijn nek en schouder was niet uit te houden. Behandeling gehad en eerst alsof ik door de auto was aangereden zo voelde het nu toch weer bijna pijnloos in nek en schouder. Ik blijf onder behandeling zodat me lijf weer aanvoelt zoals het hoort.

Jolanda Sandhovel

Heel bijzondere ervaring. Al 30 jaar last van pijn in mijn onderrug en last van brandende voeten. Dit zo goed als weg. Ook belangrijk dat Monique echt de tijd voor je neemt! Zeker proberen.... het is de moeite waard!

Ilona Krijger

Eindelijk iemand gevonden die weet hoe alle blokkades weg te halen in je lichaam. je merkt het gelijk als je voor een behandeling geweest bent. Zeer kundig, vertrouwd, en een goeie behandeling.

Cornelia Siwabessy

Monique is heel vakbekwaam , luistert heel goed naar jouw klachten en gaat heel gericht te werk. Jaren last gehad van rug en hoofdpijn maar na de atlascorrectie geen klachten meer. Ik draag sindsdien ook geen steunzolen meer. Heel veel dank Monique!

Hassan Mouloudi

Monique heeft mij enorm geholpen toen ik een atlasprofilax behandeling kreeg van haar, mijn reuma klachten en pijntjes zijn verdwenen. ook van de massages heb ik veel profijt gehad, m'n lichaam is weer soepel en losjes. een aanrader dus!

Bianca Eckhardt

Er hangt een fijne relaxte sfeer in praktijk Moncare. Monique is zeer toegewijde, vakkundige en veelzijdige vrouw, ook weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en luistert goed naar je.

Nathalie Mol

Een fijne Praktijk. Ik ga er regelmatig langs om alle blokkades weg te laten halen zodat je weer soepel kunt bewegen. Zo heb ik een keer veel last en pijn in mijn arm gehad. Ws een tennisarm. Na een paar behandelingen bleef de pijn weg.

Ineke Koppejan

Vriendelijke deskundige dame! Luistert echt, goede communicatie en hele goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Cynthia Bakker

Monique luistert naar je klachten en helpt je er ook van af. Nu zes weken geleden een atlas profilax gehad en er zijn al heel wat klachten verdwenen of verminderd. Geen scheefstand meer in mijn bekken. Draag ook geen steunzolen meer in mijn vrije tijd.

Corina Quist

Heel fijn ontvangen. Zo goed geholpen ook toen ik na de behandeling nog vragen had. TOP!

Brenda Hermes

Monique is een heel vakkundig, fijn persoon waar je je goed gehoord voelt! Mijn klachten zijn een stuk verminderd na de atlasbehandeling 4 maanden terug, echt bijzonder!

Mirjam Kallemein