Behandelingen

Behandelingen

Cupping therapie/massage

Cupping therapie is afkomstig uit de Oosterse geneeswijze die werd toegepast door sjamanen en “genezers” en is al duizenden jaren oud. Cupping is een diepwerkende massage d.m.v. cups die bewegend over de huid worden gebruikt of vastgezet worden op blokkades. Door de cups met warme olie over de huid te bewegen stimuleert het de meridianen, maakt verklevingen los, voert afvalstoffen en vocht af, ontspant spieren, blokkades en maakt het bindweefsel los. 

Wat is cupping?

Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning. Doordat de behandelde spier en huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam gemakkelijker om de afvalstoffen af te voeren dus heeft ook een positief effect om het lijf te helpen ontgiften. Door het stimuleren van het bindweefsel verzacht de spierknoop waarna deze uiteindelijk zal verdwijnen.

Betere doorstroming van zuurstof

Cupping bewerkstelligd een uittreding van bloed naar de oppervlakte ( de huid). Het zorg voor lokale congestie, oftewel overmatig toevoer van bloed, waardoor er een betere doorstroming komt van zuurstof en voedingsstoffen, dit verbetert het herstel van het weefsel.

Zuigeffect van de cups

Door het zuigeffect van de cups zal er een reactie plaatsvinden in het onderliggende weefsel, hetgeen een sterke activering van de bloedsomloop en de lymfe tot gevolg heeft. Er ontstaan verkleuringen op de plaatsen waar de bloedcirculatie niet goed is., hoe dieper/ donkerder de verkleuring des te erger is vaak de klacht. De verkleuringen verdwijnen meestal na 3 a 4 dagen.Wanneer de verkleuringen er na 7 dagen nog zitten, geeft het aan dat het lichaam moeite heeft om de afvalstoffen te verwerken. 

Redenen om cupping in te zetten

 • Nekklachten
 • Hoofdpijn / Migraine
 • Schouderklachten
 • Arm klachten/ tenniselleboog/ golfarm
 • Rugklachten
 • Rusteloze benen
 • Blessures
 • Fibromyalgie klachten
 • Triggerpoints
 • Bindweefsel klachten
 • Spierklachten/ spierknopen
 • Gespannen lijf/ vermindering stress
 • Huidklachten, acne, eczeem

Hoeveel cupping sessies zijn nodig

Dat is uiteraard afhankelijk van de klachten, bij een acute klacht kan 1 behandeling al voor veel verlichting zorgen. Bij chronische klachten zit de stagnatie vaak erg diep in het lichaam en zijn er vaak meer behandelingen nodig, maar is verschilt van persoon tot persoon.

Hoe ziet een cupping massage eruit?

Na een uitgebreide anamnese start ik eerst met het masseren van het probleem gebied d.m.v. bewegend cuppen van het bindweefsel. Daarna worden op blokkades (knopen) cups geplaatst om deze te ontspannen, als deze gaan ontspannen zijn zal het lichaam beter aanvoelen en zal het ook sneller genezen doordat de doorbloeding verbeterd is. De cupping wordt vaak gecombineerd met massage om zo een optimaal effect te bereiken

Contra indicaties

 • Koorts
 • Infectieziekten
 • Zwangerschap tot de 4e maand
 • Bloedverdunners
 • Anemie (bloedarmoede)
 • Spataderen

Ervaringen van klanten

Sinds mijn atlas recht staat veel minder pijn. Nu nog nabehandelingen, maar gaat steeds beter. Monique ik ben blij dat ik jou heb leren kennen, je bent een kanjer.

C. Huige

Monique heeft mij enorm geholpen toen ik een atlasprofilax behandeling kreeg van haar, mijn reuma klachten en pijntjes zijn verdwenen. ook van de massages heb ik veel profijt gehad, m'n lichaam is weer soepel en losjes. een aanrader dus!

Bianca Eckhardt

Eindelijk iemand gevonden die weet hoe alle blokkades weg te halen in je lichaam. je merkt het gelijk als je voor een behandeling geweest bent. Zeer kundig, vertrouwd, en een goeie behandeling.

Cornelia Siwabessy

Heel fijn ontvangen. Zo goed geholpen ook toen ik na de behandeling nog vragen had. TOP!

Brenda Hermes

Pijn in mijn nek en schouder was niet uit te houden. Behandeling gehad en eerst alsof ik door de auto was aangereden zo voelde het nu toch weer bijna pijnloos in nek en schouder. Ik blijf onder behandeling zodat me lijf weer aanvoelt zoals het hoort.

Jolanda Sandhovel

Monique is een heel vakkundig, fijn persoon waar je je goed gehoord voelt! Mijn klachten zijn een stuk verminderd na de atlasbehandeling 4 maanden terug, echt bijzonder!

Mirjam Kallemein

Alvorens de behandeling vind een uitgebreid intakegesprek plaats. Ze zorgt voor rust en ontspanning.

Ashley

Super fijn geholpen! Ik had last van verschillende klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, druk op de ogen en vastzittende kaken. Door de atlasprofilax behandeling zijn deze klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen!

Joƫlle Dorst

Er hangt een fijne relaxte sfeer in praktijk Moncare. Monique is zeer toegewijde, vakkundige en veelzijdige vrouw, ook weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en luistert goed naar je.

Nathalie Mol

Monique is heel vakbekwaam , luistert heel goed naar jouw klachten en gaat heel gericht te werk. Jaren last gehad van rug en hoofdpijn maar na de atlascorrectie geen klachten meer. Ik draag sindsdien ook geen steunzolen meer. Heel veel dank Monique!

Hassan Mouloudi

Een fijne Praktijk. Ik ga er regelmatig langs om alle blokkades weg te laten halen zodat je weer soepel kunt bewegen. Zo heb ik een keer veel last en pijn in mijn arm gehad. Ws een tennisarm. Na een paar behandelingen bleef de pijn weg.

Ineke Koppejan

Toegankelijke en prettige praktijk, Monique weet waar ze het over heeft en weet zeker de pijnpunten te vinden! Ze heeft bij mij een atlascorrectie uitgevoerd waarbij ik direct voelde dat de problemen bij schouders en nek waren verlicht. Dankjewel Monique!

Jolanda

Bij Monique een atlasprofilax ondergaan en diverse massages. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik sta weer meer rechtop en hoewel ik er nog niet helemaal ben, heb ik er vertrouwen in.

Irene

Monique luistert naar je klachten en helpt je er ook van af. Nu zes weken geleden een atlas profilax gehad en er zijn al heel wat klachten verdwenen of verminderd. Geen scheefstand meer in mijn bekken. Draag ook geen steunzolen meer in mijn vrije tijd.

Corina Quist

Ik heb een atlas correctie gedaan, waardoor ik veel minder klachten heb. En om daarna terug te komen voor de massages is fijn!! Ik hoop dat je nog vele mensen blij kan maken, die net als ik echt een ander leven hebben gekregen door de atlas correctie!

F.T. van Gurp

Heel bijzondere ervaring. Al 30 jaar last van pijn in mijn onderrug en last van brandende voeten. Dit zo goed als weg. Ook belangrijk dat Monique echt de tijd voor je neemt! Zeker proberen.... het is de moeite waard!

Ilona Krijger

Vriendelijke deskundige dame! Luistert echt, goede communicatie en hele goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Cynthia Bakker